Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μετά το “κάψιμο” της Ρώμης ο δήμαρχος απαγορεύει τις πορείες

Μετά το “κάψιμο” της Ρώμης ο δήμαρχος απαγορεύει τις πορείες

Η “αιώνια πόλη” έζησε τα χειρότερα επεισόδια στην ιστορία της πριν από λίγες μέρες. Στη διάρκειά τους τραυματίστηκαν 135 άνθρωποι. Στα 2 εκατομμύρια ευρώ οι υλικές ζημιές.

Μετά το “Σάββατο της τρέλας”, τις συγκρούσεις και τα επεισόδια που προκάλεσαν στην διαδήλωση των “αγανακτισμένων” ομάδες “κουκουλοφόρων”, ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο αποφάσισε να απαγορεύσει τις πορείες. Για έναν ολόκληρο μήνα!

Οι πορείες απαγορεύονται σε όλο στο ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας και μέχρι την 18η Οκτωβρίου θα μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο καθιστικές διαμαρτυρίες, σύμφωνα με τον Αλεμάνο.

“Αποφασίσαμε αυτό που προσδοκούσαν όλοι οι πολίτες. Αυτή την στιγμή, κάθε διαδήλωση μπορεί να απειληθεί όχι από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών αλλά από τυχόν παρεισδύσεις βίαιων στοιχείων”, δήλωσε ο κεντροδεξιός δήμαρχος της Ρώμης.

Ακόμα, παραθέτει κατάλογο με πλατείες στις οποίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες. Ανάμεσά τους είναι η πλατεία Εσέντρα, η πλατεία του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού και η πλατεία του Λαού.

Διαβάστε επίσης:

“Πήραμε μάστερ στην Ελλάδα” λέει Ιταλός αναρχικός για τα επεισόδια στη Ρώμη

Ανοιχτές πληγές μετά τα επεισόδια στη Ρώμη

Αγρια επεισόδια στη Ρώμη με δεκάδες τραυματίες – Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε