Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μεταφέρθηκε τελικά στη Γάζα η Παλαιστίνια μετά απο 44 μέρες απεργία πείνας

Η Παλαιστίνια Χάνα Σάλαμπι, η οποία κρατείτο στο Ισραήλ χωρίς να της έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, απελάθηκε σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη συμφωνία να τερματίσει την απεργία πείνας που έκανε επί 44 ημέρες.

Η Σάλαμπι, μέλος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, είχε τεθεί υπό “διοικητική κράτηση” στις 16 Φεβρουαρίου. Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος είπε ότι σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκισή της, η 30χρονη Παλαιστίνια συμφώνησε να εξοριστεί για τρία χρόνια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Σάλαμπι, που προέρχεται από τη Δυτική Όχθη, ξεκίνησε απεργία πείνας την ημέρα που συνελήφθη, διαμαρτυρόμενη επειδή φυλακίστηκε χωρίς δίκη. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, είχε θεωρηθεί ύποπτη ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ. Είχε φυλακιστεί και παλαιότερα και αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο της ανταλλαγής για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ τον οποίο κρατούσε όμηρο η Χαμάς επί πέντε χρόνια.

Η 30χρονη Παλαιστίνια έφτασε με ασθενοφόρο στη Γάζα λίγο πριν πέσει η νύχτα, αφού αποχαιρέτισε την οικογένειά της στη διάβαση Ερέζ. Ο ηγέτης του Ισλαμικού Τζιχάντ Χάντερ Χαμπίμπ, ο οποίος περίμενε να την υποδεχτεί στη διάβαση, είπε ότι η οργάνωσή του δεν ρωτήθηκε για τη συμφωνία απελευθέρωσής της.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε