Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μεταναστεύουν στην Αυστρία για δουλειά

Μεταναστεύουν στην Αυστρία για δουλειά

Αυξάνεται ο αριθμός των ξένων εργαζόμενων στην Αυστρία, σύμφωνα με στοιχεία του Κεντρικού Συνδέσμου Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων με ξένη υπηκοότητα στην Αυστρία σημειώθηκε μέσα στους περασμένους 12 μήνες, τη στιγμή που ο αριθμός των εργαζόμενων με αυστριακή υπηκοότητα παρουσιάζει στασιμότητα, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του Κεντρικού Συνδέσμου Κοινωνικών Ασφαλίσεων τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο αριθμός των ξένων εργαζόμενων αυξήθηκε από το Σεπτέμβριο του 2011 έως το Σεπτέμβριο φέτος, κατά 6,2%, φθάνοντας τους 548.143, σε σύνολο πληθυσμού της χώρας 8,6 εκατομμύρια κατοίκους.

Τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσιάζουν οι εργαζόμενοι από τις γειτονικές χώρες Ουγγαρία, σε ποσοστό 31,2% και Σλοβακία, κατά 25,5%, με τον αριθμό των Ούγγρων να έχει σχεδόν διπλασιαστεί έπειτα από το πλήρες άνοιγμα της αγοράς εργασίας στην Αυστρία, τον Μάιο του 2011 και να φθάνει σήμερα στις 52.246, λίγο μικρότερος από εκείνο των Τούρκων, που βρίσκεται στις 56.736, παρουσιάζοντας στασιμότητα.

Στην πρώτη θέση των ξένων εργαζόμενων στην Αυστρία, βρίσκονται οι Γερμανοί με 87.456, αν και έναν μεγαλύτερο αριθμό, με 100.097, παρουσιάζουν εκείνοι που προέρχονται από την πρώην Γιουγκοσλαβία, χωρίς όμως να προσδιορίζεται η υπηκοότητά τους σε σχέση με τις σημερινές πρώην γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες.

Όπως αναφέρεται σχετικά, ανάλογα με την απασχόληση, αυξάνεται και η ανεργία μεταξύ των εργαζόμενων με ξένη υπηκοότητα στην Αυστρία, που στα τέλη Νοεμβρίου ανερχόταν σε 12,2% (ή κατ’ απόλυτους αριθμούς, σε 63.000), ποσοστό που είναι σχεδόν τριπλάσιο του ποσοστού ανεργίας στην Αυστρία, το οποίο, στο 4,3%, είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Διαβάστε

“Οι Ιταλοί μεταναστεύουν στη Γερμανία”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε