Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μέχρι και -48 βαθμούς το θερμόμετρο στη Ρωσία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

45 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στη Ρωσία από το κύμα ψύχους που πλήττει τη χώρα. Και όχι μόνο δεν υποχωρεί αλλά τις επόμενες θα γίνει… ακόμα χειρότερο!

Το κρύο, με θερμοκρασίες κατά 10 ως 15 βαθμούς χαμηλότερες από τις κανονικές, θα συνεχιστεί τουλάχιστον και τις επόμενες τρεις ημέρες, ανακοίνωσε η Ρωσική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η υπηρεσία προβλέπει για σήμερα θερμοκρασίες μέχρι -26° στη Μόσχα, -33° στην Δημοκρατία του Κόμι (βόρεια Ρωσία), -38° στα Ουράλια και -48° στην περιοχή του Κράσνογιαρσκ (ανατολική Σιβηρία).

Στην Γιακουτία (βορειοανατολική Σιβηρία) τα περισσότερα σχολεία έχουν μείνει κλειστά την εβδομάδα αυτή και σήμερα ο υδράργυρος έφτασε τους -57 βαθμούς Κελσίου.
Παγωμένοι άνεμοι και ισχυρές χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα στη Βόρεια Οσετία, την Ινγκουσετία, την Τσετσενία και το Νταγκεστάν, περιοχές του Καυκάσου που το κλίμα είναι συνήθως ήπιο.

Εξαιτίας του κύματος ψύχους, η κατανάλωση ενέργειας έφτασε την Τετάρτη στο επίπεδο ρεκόρ των 156.336 μεγκαβάτ, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρωσία: το … τέλος του κόσμου λόγω κρύου – 21 νεκροί σε μια μέρα

Πεθαίνουν από το κρύο στους -51 και -23 βαθμούς σε Ρωσία και Ουκρανία

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι έστειλε διαβατήριο στον Ντεπαρντιέ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε