Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέχρι τέλος του μήνα το ένταλμα σύλληψης του Καντάφι! – Γάλλος πολίτης νεκρός στη Βεγγάζη

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Μουαμάρ Καντάφι είναι ο μεγάλος στόχος του ΝΑΤΟ και όλα δείχνουν πως σύντομα οι… διώκτες του θα έχουν στα χέρια τους και το ένταλμα για τη σύλληψη του.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι σύμφωνα όσα μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Σύμφωνα με όλες τις πιθανότητες, μέχρι το τέλος του μήνα ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά του συνταγματάρχη Καντάφι και ορισμένων μελών του καθεστώτος του, πιθανόν και κατά μελών της οικογένειάς του» ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας στη διάρκεια ομιλίας του ενόψει των τοπικών εκλογών στην περιοχή του Κάλιαρι στην Σαρδηνία.

Το τέλος του Μάη θα είναι μια ημερομηνία -κλειδί για τον συνταγματάρχ Καντάφι ο οποίος και θα πρέπει να επιλέξει μια άλλη λύση, πιθανόν αυτή της εξορίας γιατί εάν εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του, τα πράγματα θα αλλάξουν πολύ σε βάρος του, εκτίμησε ο Φρατίνι.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο Γάλλος πολίτης

Ένας Γάλλος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στη Βεγγάζη, επιβεβαίωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, γνωστοποιώντας ότι άλλοι τέσσερις Γάλλοι υπήκοοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του ίδιου ελέγχου.

Ο άτυχος Γάλλος από σφαίρα και πέθανε το βράδυ στο νοσοκομείο της Βεγγάζης. Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο Γάλλος πυροβολήθηκε ή ποιος ήταν ο λόγος παρουσίας των πέντε Γάλλων στη Λιβύη.

Επίσης, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έδωσε καμία ένδειξη ως προς τις ταυτότητες ή τα καθήκοντα των Γάλλων.

Πάντως, μέχρι πρόσφατα, Γάλλοι πρώην στρατιωτικοί κυκλοφορούσαν στη Βεγγάζη, με την προοπτική να εξασφαλίσουν πιθανά συμβόλαια στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλειας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται εκεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στόχος ξανά κατοικία του Καντάφι – Έξι άμαχοι νεκροί ο απολογισμός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε