Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μέχρι τέλος του χρόνου ο καθαρισμός του Κόλπου του Μεξικό

Μέχρι τέλος του χρόνου ο καθαρισμός του Κόλπου του Μεξικό

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης “Deep Clean” (Βαθύς Καθαρισμός).

Οι παραλίες στον Κόλπο του Μεξικού που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα πρέπει να έχουν καθαριστεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους, ανακοίνωσε σήμερα ένας ανώτατος αξιωματούχος, με την ελπίδα ότι οι τουρίστες θα επιστρέψουν στην περιοχή.

“Είμαστε εδώ μακροπρόθεσμα”, δήλωσε ο αντιναύαρχος Πολ Ζούκουνφτ, κατά την διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, έξι μήνες μετά από την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης πετρελαίου της BP.

Ο αντιναύαρχος ανέφερε ακόμη ότι από τα 50.000 άτομα που έχουν προσληφθεί για την καταπολέμηση της πετρελαιοκηλίδας, μόνο οι 13.000 βρίσκονται στις θέσεις τους, προσθέτοντας ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της καταστροφής συνεχίζονται.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης “Deep Clean” (Βαθύς Καθαρισμός), που στοχεύει στον καθαρισμό των παραλιών της Αλαμπάμα και της Φλόριντα από το πετρέλαιο.

Μόνο από την Φλόριντα, ο τομέας του τουρισμού κερδίζει 57 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε έτος.

“Πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν τις διακοπές τους από την 1η Ιανουαρίου. Θέλουμε αυτά τα άτομα να σχεδιάζουν να επισκεφθούν αυτές τις παραλίες”, σημείωσε ο αντιναύαρχος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε