Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μια 74χρονη νεκρή από τα 7,2 Ρίχτερ στη Χιλή

ΦΩΤΟ REUTERS

Μνήμες από την καταστροφή του 2010 «ξύπνησαν» το βράδυ της Κυριακής στη Χιλή, όταν το κεντρικό τμήμα της χώρας ταρακουνήθηκε από ισχυρό σεισμό 7,2 Ρίχτερ.

Μια 74χρονη γυναίκα υπέστη καρδιακό επεισόδιο και πέθανε σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:38 (01:38 ώρα Ελλάδας). Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει ότι έχουν επίσης αναφερθεί μικρό-τραυματισμοί, περιλαμβανομένου ενός σε τροχαίο ατύχημα και μερικών από πτώσεις συντριμμιών.

Το επίκεντρο του ισχυρού σεισμού εντοπίστηκε 32 χλμ. από την πόλη Τάλκα, σε βάθος 30 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με τη σεισμολογική υπηρεσία της Χιλής, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών.

Η Τάλκα βρίσκεται πάνω από 300 χλμ. νότια του Σαντιάγο, στην ίδια περιοχή η οποία είχε πληγεί το 2010 από σεισμό 8,8 βαθμών. Σύμφωνα με ΜΜΕ, η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες στην περιοχή της Τάλκα, διακόπηκαν.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, κτίρια ταρακουνήθηκαν αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για μεγάλες ζημιές. Δεν υπήρξε επίσης προειδοποίηση για τσουνάμι, αλλά η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Χιλής, (ONEMI), διέταξε την εκκένωση ορισμένων παράκτιων περιοχών προληπτικά.

Περίπου 7.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, ανάμεσά τους και κάτοικοι της Κονστιτουσιόν, που είχε πληγεί από το τσουνάμι του 2010.
Η ONEMI «κήρυξε προληπτική εκκένωση της 7ης περιφέρειας», εξαιτίας της «παρατήρησης μιας ορισμένης υποχώρησης της θάλασσας», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αντρές Τσάντγουικ.

Λίγες ώρες μετά, οι χιλιανές αρχές αποφάσισαν να άρουν την εντολή προληπτικής εκκένωσης τμήματος των κεντρικών παραθαλάσσιων περιοχών της χώρας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή η οποία είχε πληγεί από τον μεγάλο σεισμό 8,8 βαθμών και τα τσουνάμι το 2010 με αποτέλεσμα περίπου 500 άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Χιλή

Χιλή: 6,2 ρίχτερ “ξύπνησαν” εφιαλτικές μνήμες

8,8 ρίχτερ συγκλόνισαν την Χιλή

Λεηλασίες και χάος στη Χιλή

Πλιάτσικο και ταραχές στη Χιλή-Σε ετοιμότητα ο στρατός

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε