Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μία πτήση που παραλίγο να άλλαζε την ιστορία του Β’ Παγκόσμιου πολέμου

Μία πτήση που παραλίγο να άλλαζε την ιστορία του Β’ Παγκόσμιου πολέμου

Η πτήση του Hess στη Βρετανία 70 χρόνια πριν έχει παραμείνει ένα από τα μεγάλα μυστήρια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα.

Η διαβόητη πτήση του Rudolf Hess στην Μεγάλη Βρετανία το 1941 ήταν σε γνώση του Αδόλφου Χίτλερ; Οι ιστορικοί πίστευαν ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του Ναζιστικού Κόμματος ενεργούσε μόνος του. Όμως ο υπασπιστής του πρόσφατα αποκάλυψε ότι υπάρχουν γεγονότα που υποδηλώνουν το αντίθετο.

Ο Hess είχε επιλέξει την ημερομηνία, της πτήσης την 10η Μαΐου του 1941, με τη βοήθεια ενός αστρολόγου, ο οποίος του είπε ότι τα αστέρια θα ήταν υπέρ του, εκείνη την ημέρα! Γύρω στις 6 μ.μ., Rudolf Hess απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Haunstetten κοντά στη βαυαρική πόλη του Augsburg.

Ήταν ένας έμπειρος πιλότος.Πέταξε με το Messerschmitt του κάτω από το Ρήνο ποταμό, σε ολόκληρη την ολλανδική ακτή , τη Βόρεια Θάλασσα, προς τη Σκωτία και, μετά από πέντε ώρες πτήση, έπεσε με αλεξίπτωτο στο έδαφος κοντά στη Γλασκώβη.

Ένας εργάτης τον βρήκε. Είχε διάστρεμμα αστραγάλου . Εθνοφρουροί τον πήραν στη βάση τους, όπου τους είπε ότι χρειάζεται επειγόντως να μιλήσει με τον Δούκα του Χάμιλτον.

Το επόμενο πρωί ο Hess καθόταν απέναντι από το Βρετανό αριστοκράτη, τον οποία είχε γνωρίσει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1936 στο Βερολίνο.

Ο Hess είπε στον Χάμιλτον ότι βρισκόταν σε μια «αποστολή υπέρ της ανθρωπότητας» και ότι ο πόλεμος με τη Μεγάλη Βρετανία θα έπρεπε να τερματιστεί , έστω και αν η Γερμανία θα ήταν αναμφίβολα νικήτρια.

ΔΙΑΒΑΣTE ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ONALERT.GR

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε