Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Μήνυμα» Γκιούλ με αποδέκτη τον Σαρκοζί – Τι δίνει η Τουρκία στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ

Τη σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει από την αρχή συνεχίζει η Τουρκία στο θέμα της Λιβύης. Ο Τούρκος πρόεδρος επέκρινε τη Γαλλία για την απόφαση επέμβασης και ζήτησε από τον Καντάφι να παραιτηθεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατονόμασε τον Νικόλα Σαρκοζί, αλλά το μήνυμα του ήταν σαφές πως απευθυνόταν στον Γάλλο ηγέτη. «Είναι ξεκάθαρο πως κάποιες χώρες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις καιροσκοπούν, αυτοί που μέχρι χθες ήταν οι πιο κοντινοί αυτών των δικτατόρων, αυτοί που για να επωφεληθούν έπρατταν με τρόπο που δεν ενέκρινε ούτε ο ίδιος ο λαός τους σήμερα αντιδρούν υπερβολικά, δημιουργώντας υποψίες για μυστικές προθέσεις», είπε.

Παράλληλα, κάλεσε τον Μουαμάρ Καντάφι να αποχωρήσει από την επιχείρηση. «Είναι πολύ σημαντικό για την Τουρκία η κατάσταση στη Λιβύη να τερματιστεί σύντομα και να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία. Αυτοί που κυβερνούν τη Λιβύη πρέπει να παραιτηθούν αμέσως ώστε να αποτρέψουν η χώρα να λεηλατηθεί από άλλους», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Πρόκειται για το ισχυρότερο μήνυμα που έχει στείλει η Άγκυρα όσον αφορά την κρίση στη Λιβύη. Έως σήμερα καλούσε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και ειρηνική επίλυση της κρίσης. Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε επίσης ότι εάν ο Λίβυος ηγέτης δεν παραιτηθεί, η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει μοίρα παρόμοια με εκείνη του Ιράκ, υπονοώντας την ξένη κατοχή.

Η τουρκική «προσφορά» στο ΝΑΤΟ

Πέντε πλοία και ένα υποβρύχιο στέλνει η Τουρκία για να συμμετάσχουν στη ναυτική επιχείρηση για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη, μετέδωσε το Ανατολή επικαλούμενο αξιωματούχους του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε