Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μήπως θέλει να τους δανείσει με χαμηλό έστω επιτόκιο;

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομνίκ Στρος-Καν, ο οποίος έφθασε την Παρασκευή στην Ιαπωνία, λίγη ώρα μετά τονν καταστροφικό σεισμό, δήλωσε «πολύ εντυπωσιασμένος» από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι κάτοικοι της χώρας στην καταστροφή.

«Έφθασα στην Ιαπωνία για μία επίσκεψη που περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα των επαφών μου, λίγη ώρα κατόπιν του σεισμού, και είμαι ιδιαίτερα συντετριμμένος για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών, που αυτός προκάλεσε», τονίζεται στο σύντομο ανακοινωθέν του.

«Βρίσκομαι σε επαφή με την ιαπωνική κυβέρνηση και της εκφράζω τη συντριβή και την υποστήριξή μου. Ο τρόπος με τον οποίον οι Ιάπωνες αντιδρούν απέναντι σε τούτην την τραγωδία με έχει εντυπωσιάσει βαθύτατα, όπως επίσης και το αίσθημα εθνικής αλληλεγγύης που έχει γεννηθεί», προσθέτει ο Στρος-Καν.

Το ΔΝΤ είχε ανακοινώσει στις αρχές του μηνός πως ο διευθυντής του θα βρισκόταν στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου «για συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεών του στην Ασία και επίσης για συνομιλίες σχετικά με θέματα που αφορούν την G20.

Διαβάστε επίσης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ

Ψυκτικό υγρό για τα πυρηνικά εργοστάσια στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία

Σε συναγερμό οι δυτικές ΗΠΑ – Εκκενώνονται τα παράλια του Όρεγκον

«Κόκκινος» συναγερμός στην πυρηνική μονάδα του Φουκουσίμα

Σαρώνει τα πάντα το γιγαντιαίο τσουνάμι – Σήμα κινδύνου σε 53 χώρες!

Δείτε περισσότερες εικόνες από τον καταστροφικό σεισμό και το γιγαντιαίο τσουνάμι στην Ιαπωνία

Τι είναι το τσουνάμι και πως προκαλείται

Οι πιο καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν την Ιαπωνία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε