Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μισό εκατομμύριο Ισπανοί διαδήλωσαν κατά των μεταρρυθμίσεων

Στη Μαδρίτη διοργανώθηκε μια από τις ογκωδέστερες διαδηλώσεις από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση. Οι δρόμοι γέμισαν με ανθρώπους κάθε ηλικίας εκφράζοντας την αντίθεση τους κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη χώρα κατά των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και κατά των περικοπών στις δαπάνες που υποστηρίζουν ότι καταστρέφουν το κράτος πρόνοιας.

Οι διοργανωτές, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων συνδικάτων δήλωσαν ότι μέχρι και μισό εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σε 57 πόλεις παρότι η ισπανική αστυνομία δεν έχει δώσει την δική της εκδοχή.

Η νέα συντηρητική κυβέρνηση της χώρας ξεκίνησε την τετραετή θητεία της τον Δεκέμβριο με περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων που, μέχρι σήμερα, φθάνουν τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα που υποχρεώνουν τις τράπεζες να αναγνωρίσουν τις απώλειες στον τομέα των ακινήτων και στην αγορά εργασίας, που δίνουν στις εταιρίες μεγαλύτερη εξουσία για τις προσλήψεις και τις απολύσεις, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις νευρικές αγορές.

Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στον ανεπτυγμένο κόσμο με 23% και πολλοί Ισπανοί φοβούνται ότι αποκτώντας οι επιχειρήσεις μεγαλύτερες εξουσίες για να απολύουν θα υπάρξει ένα κύμα απολυμένων και νέα συμβόλαια που δεν θα εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους δικαιώματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε