Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μητέρα Ντιτρού: Μην τον αποφυλακίσετε, θα κάνει τα ίδια!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS

Λίγες ώρες πριν το δικαστήριο του Βελγίου ανακοινώσει την απόφασή του αν θα αποφυλακιστεί πρόωρα ο διαβόητος παιδεραστής και δολοφόνος Μαρκ Ντιτρού, η μητέρα του απευθύνει έκκληση να μην αφεθεί ελεύθερος ο γιος της.

Σε συνέντευξή της, η 78χρονη Ζανίν Ντιτρού, προειδοποίησε ότι αν ο γιος της αποφυλακιστεί, θα διαπράξει νέα εγκλήματα.

Ο Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την απαγωγή και τον βιασμό έξι κοριτσιών και την δολοφονία τεσσάρων από αυτά την δεκαετία του ΄90, ζήτησε στις αρχές του μήνα να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.

“Είμαι σίγουρη ότι θα αρχίσει πάλι τα ίδια”, δήλωσε στο περιοδικό Le Soir η 78χρονη μητέρα του Ντιτρού Ζανίν, στην πρώτη συνέντευξη που παραχωρεί από το 2004 που ο γιος της καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

“Ο Μαρκ δεν είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί γιατί εξακολουθεί να θέλει να αποδίδει σε άλλους την ευθύνη των πράξεών του”, είπε.

Θεωρείται απίθανο να γίνει δεκτό το αίτημα του Ντιτρού.

Η υπόθεση Ντιτρού είχε προκαλέσει φρίκη αλλά και οργή λόγω των λανθασμένων χειρισμών της αστυνομίας.

Παρότι ο παιδεραστής είχε συλληφθεί αρχικά το 1996, κατάφερε να δραπετεύσει το 1998 και η υπόθεσή του έφθασε στο δικαστήριο του 2004. Την χρονιά εκείνη είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και τους βιασμούς 6 κοριτσιών και την δολοφονία δύο εξ αυτών, αλλά και την δολοφονία ενός φερόμενου ως συνεργάτη. Επιπλέον, άφησε δυο κορίτσια 8 ετών που είχε απαγάγει να πεθάνουν από ασιτία.

Όπως προβλέπεται από τον βελγικό νόμο, οι καταδικασθέντες για εγκλήματα έχουν δικαίωμα αποφυλάκισης αφού εκτίσουν το ένα τρίτο της ποινής τους ή, όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, ύστερα από 15 χρόνια.

Ο Ντιτρού συνελήφθη το 1996 και καταδικάστηκε σε ισόβια το 2004. Είχε ήδη εκτίσει δύο επιπλέον χρόνια έχοντας καταδικαστεί για άλλη κατηγορία, γεγονός που τού επιτρέπει να ζητήσει την πρόωρη αποφυλάκισή του φέτος.

Ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ Μαρτέν είχαν φυλακιστεί την δεκαετία του 1980 για την απαγωγή και τον βιασμό πέντε μικρών κοριτσιών, αλλά εκείνη αποφυλακίστηκε λόγω “καλής διαγωγής”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η γυναίκα του Ντιτρού θέλει να συναντήσει τις οικογένειες των θυμάτων του

Διαδηλώσεις και λαϊκή οργή για την αποφυλάκιση της συζύγου του Ντιτρού

Τρόμος στο Βέλγιο για την αποφυλάκιση της συζύγου του Ντιτρού

Νέα υπόθεση Ντιτρού φοβάται η βελγική αστυνομία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε