Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μητέρα τριών παιδιών αυτοπυρπολήθηκε έξω από μοναστήρι

Μητέρα τριών παιδιών αυτοπυρπολήθηκε έξω από μοναστήρι

Μια ακόμη τραγική ιστορία, ακόμη μια αυτοκτονία στο όνομα της ελευθερίας του Θιβέτ. Αυτή τη φορά, ήταν μια 35χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών που αυτοπυρπολήθηκε.

Η 35χρονη Θιβετιανή έβαλε φωτιά στον ίδιο της τον εαυτό το απόγευμα της Τετάρτης, μπροστά σε μοναστήρι της Μπάρμα, στην περιοχή Άμπα της νοτιοδυτικής επαρχία Σετσουάν, σύμφωνα με την οργάνωση Free Tibet. Πέθανε επί τόπου…

Την έλεγαν Ρέτσοκ και ήταν περίπου 35 ετών και είχε τρία παιδιά.

Ήταν ο 38ος άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε στην Κίνα από το 2009, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική του Πεκίνου στο Θιβέτ
Δύο νεαροί είχαν αυτοπυρποληθεί στη Λάσα την περασμένη Κυριακή, εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε στα τραύματά του.

Όλα αυτά ενώ η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 600 ανθρώπους μετά τις αυτοπυρπολήσεις στη Λάσα, ανέκρινε πολλούς κατοίκους και έδωσε εντολή σε όσους Θιβετιανούς έχει καταχωρηθεί ότι ζουν έξω από τη Λάσα να την εγκαταλείψουν, ανέφερε το Radio Free Asia, το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Εκατοντάδες Θιβετιανοί έχουν συλληφθεί από τις κινεζικές υπηρεσίες ασφαλείας έπειτα από τις δύο αυτοπυρπολήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινεζική κυριαρχία στο Θιβέτ, μετέδωσε το Radio Free Asia.

Οι αρχές της Κίνας χαρακτηρίζουν «τρομοκράτες» και εγκληματίες όσους αυτοπυρπολούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας και κατηγορεί στελέχη της εξόριστης αντιπολίτευσης και τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη των Θιβετιανών Δαλάι Λάμα ότι υποκινούν τις αυτοπυρπολήσεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το Πεκίνο ενδέχεται να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα για να εμποδίσει την κλιμάκωση των ταραχών στις περιοχές όπου ζει η μειονότητα των Θιβετιανών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοπυρπολήθηκαν μπροστά στα μάτια τουριστών και αστυνομίας

Αυτοπυρπολήθηκαν μοναχοί 22 και 21 ετών στο Θιβετ

Άλλος ένας θιβετιανός αυτοπυρπολήθηκε ζητώντας ανεξαρτησία

Άφησε ορφανά τα τέσσερα παιδιά της για χάρη του Θιβέτ

18χρονη μοναχή αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί

Χτύπησαν με ρόπαλα με καρφιά μοναχό την ώρα που φλεγόταν!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε