Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στο Τόκιο – Άδειασαν τα ράφια των καταστημάτων! – 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της τραγωδίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πανικός στο Τόκιο από την παραδοχή πως τα επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό είναι αυξημένα και απαγορεύεται η κατανάλωση από βρέφη. Μοιράζουν μεταλλικό νερό σε οικογένειες παιδιά.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο γνωστοποίησε την απόφασή της να μοιράσει μεταλλικό νερό στις οικογένειες με βρέφη αναφέρει το πρακτορείο NHK! Νωρίτερα, είχαν απαγορεύσει την κατανάλωση του νερού του δικτύου υδροδότησης για τα μωρά, έπειτα από τη μέτρηση ραδιενεργού ιωδίου σε επίπεδο δύο φορές υψηλότερο του επιτρεπόμενου.

Η εταιρία ύδρευσης ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 210 μπεκερέλ ραδιενεργού ιωδίου 131 εντοπίστηκαν σε ένα λίτρο νερού σε μονάδα καθαρισμού στο βόρειο Τόκιο. Έτσι, οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μη δίνουν νερό βρύσης σε βρέφη μικρότερα του εντός έτους. Επίσης, σχολεία και παιδικοί σταθμοί ειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν νερό από το δίκτυο για να ετοιμάσουν ροφήματα ή φαγητά για τα βρέφη.

Εξαιτίας του πανικού που προκλήθηκε με το νερό, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό, κάνοντας δύσκολη την αγορά νερού για οικογένειες με παιδιά.
Η κυβέρνηση ζήτησε από τους δήμους να διανείμουν, την Πέμπτη, μπουκάλια των 3,550 ml μεταλλικού νερού στις 80.000 νοικοκυριών με βρέφη.

Την ίδια ώρα, ο εφιάλτης της Φουκουσίμα συνεχίζεται και όπως ανακοίνωσε η Tepco μαύρος καπνός βγήκε από τον αντιδραστήρα Νο3 του πυρηνικού εργοστασίου την Τετάρτη. Πάντως, δεν υπήρξε κάποια σημαντική αλλαγή στα επίπεδα ραδιενέργειας.

Ιαπωνική τραγωδία χωρίς τέλος: 25.000 οι νεκροί ή αγνοούμενοι

Η επίσημη ανακοίνωση πως πάνω 25.000 άνθρωποι είναι νεκροί ή αγνοούμενοι από το σεισμό και τσουνάμι της 11ης Μαρτίου κόβει την ανάσα. Η Ιαπωνία δε μπορεί να συνέλθει από την τραγωδία.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της αναφέρει ότι περισσότεροι από 25.000 είναι οι νεκροί ή οι αγνοούμενοι. Επιβεβαιωμένα, από την καταστροφή της 11ης Μαρτίου έχουν χάσει τη ζωή τους 9.523 θάνατοι, υπάρχουν 16.094 αγνοούμενοι και σοβαρά τραυματίες είναι 2.755 πολίτες.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ή τους αγνοούμενους έχουν καταγραφεί στις επαρχίες Μιγιάκι, Ιουάτε και Φουκουσίμα, τις τρεις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη βιβλική καταστροφή. Οι αριθμοί αναμένεται να αναθεωρηθούν, προς τα πάνω. Άλλωστε, η αναζήτηση επιζώντων στις περιοχές εντός της ακτίνας των 20 χιλιομέτρων από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊτσί έχουν σταματήσει εξαιτίας της διαρροής ραδιενέργειας.

Στα καταφύγια των τριών περιοχών εξακολουθούν να φιλοξενούνται 200.000 πληγέντες, ενώ 30.000 άνθρωποι, κυρίως από τη Φουκουσίμα άφησαν πίσω τους τις πόλεις όπου γεννήθηκαν για να μετακομίσουν σε άλλες, πιο «ασφαλείς» περιοχές.

Διαβάστε επίσης
Μάχη με τον αόρατο εχθρό – Οι 300 της Φουκουσίμα – Βρυχώνται πάλι οι αντιδραστήρες 1,2,3 – Φωτό ντοκουμέντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε