Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μόνο το 10% του 13ου μισθού τους θα χαλάσουν σε ψώνια οι Ιταλοί

Μόνο το 10% του 13ου μισθού τους θα χαλάσουν σε ψώνια οι Ιταλοί

Μόλις το 10% του δέκατου τρίτου μισθού τους σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν για χριστουγεννιάτικες αγορές οιΙταλοί, μετέδωσαν στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το 60% του ποσού αυτού οι πολίτες το προορίζουν για την πληρωμή λογαριασμών, του φόρου ακίνητης περιουσίας και δόσεων στεγαστικών τους δανείων.

Όσες ιταλικές οικογένειες μπορούν ακόμη να το επιτρέψουν στον εαυτό τους θα προσπαθήσουν να βάλουν στην άκρη το 30% του συγκεκριμένου ποσού και μόνο το υπόλοιπο 10% του «δώρου» Χριστουγέννων θα χρησιμοποιηθεί για αγορές.

Ο μέσος όρος των εξόδων κάθε ιταλικής οικογένειας για δώρα σε φίλους και συγγενείς δεν θα ξεπεράσει φέτος τα 148 ευρώ.

Την “μερίδα του λέοντος” παίρνουν τα τρόφιμα: καλάθια με κόστος που ξεκινά από τα οκτώ ευρώ και τα οποία περιέχουν χαρακτηριστικά εδέσματα και προϊόντα της ιταλικής γαστρονομικής παράδοσης.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι αγορές τροφίμων την περίοδο των εορτών σημείωσαν αύξηση 8%. Θετικά αναμένεται να είναι φέτος τα αποτελέσματα και για τα μυροπωλεία.

Οι προβλέψεις εμπορικών ενώσεων κάνουν λόγο αντιθέτως για ουσιαστική κάμψη στις πωλήσεις υποδημάτων και ρούχων (-4,2% σε σχέση με το 2011) αλλά και στον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών, με πτώση του 3,6% και μόνη εξαίρεση τις ταμπλέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στους δρόμους οι Ιταλοί για τα μέτρα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε