Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Monsieur Hollande, το Σύμφωνο ΔΕΝ αλλάζει»

«Monsieur Hollande, το Σύμφωνο ΔΕΝ αλλάζει»

ωΈνα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε ο Φρανσουά Ολάντ ως πρόεδρος της Γαλλίας ήταν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αλλά η απάντηση που πήρε δεν ήταν αυτή που ήθελε…

Ο πρόεδρος του Λουξεμβούργου και (απερχόμενος) πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι ο Γάλλος πρόεδρος του τηλεφώνησε κι εκείνος του ξεκαθάρισε ότι ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν.

Ο Φρανσουά Ολάντ θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά εκτός από την Άνγκελα Μέρκελ υπάρχουν κι άλλα εμπόδια. Το θέμα δε θα ξανανοίξει, ξεκαθάρισε ο Γιούνκερ.

«Δεν θα είναι δυνατόν να αλλάξει η ουσία του Δημοσιονομικού Συμφώνου, δεν θα υπάρξει κάποια επίσημη νέα διαπραγμάτευση», είπε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Ωστόσο «είναι δυνατόν να προστεθούν στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη, όχι απαραιτήτως με τη μορφή μιας συνθήκης», συνέχισε.

Είναι σωστό ότι η Ευρώπη χρειάζεται να επικεντρωθεί στην οικονομική ανάπτυξη, εκτός από το να κάνει οικονομία, είπε. «Πρέπει να δώσουμε και ελπίδα. Τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα δείχνουν ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Πρέπει να λύσουμε αυτό το δίλημμα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15 Μαΐου ο Σαρκοζί παραδίδει τα κλειδιά των Ηλυσίων στον Ολάντ

Ποιοι ”άθλοι” περιμένουν τον Ολάντ

Η εκλογή του Ολάντ είναι προάγγελος των αλλαγών στην Ευρώπη

Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Ολάντ!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε