Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μόντι: “Η Φέκτερ είναι απαράδεκτη”

REUTERS
REUTERS

Απαράδεκτα κρίνει ο πρωθυπουργός Μόντι τα σχόλια της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Φέκτερ περί προσφυγής της Ρώμης στα ευρωπαϊκά ταμεία

 Ο πρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Μάριο Μόντι χαρακτήρισε σήμερα «εντελώς ανάρμοστα» τα σχόλια της Αυστριακής υπουργού Οικονομικών Μαρίας Φέκτερ, με τα οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκασθεί να προσφύγει στον μηχανισμό βοήθειας, προτού σπεύσει αργότερα να ανασκευάσει τις δηλώσεις της.

    «Δεδομένου ότι θεωρώ ως εντελώς ανάρμοστο ένας, ή μία, υπουργός Οικονομικών ενός κράτους-μέλους της ΕΕ να σχολιάζει έτσι την κατάσταση ενός άλλου κράτους-μέλους, δεν θα κάνω σχόλια για τις δηλώσεις της υπουργού», τόνισε ο Μόντι, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια της κοινής του συνέντευξης Τύπου με την Ελβετή πρόεδρο Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ.

    Χθες βράδυ, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας της, η Αυστριακή υπουργός δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο η Ιταλία να αναγκαστεί με τη σειρά της να προσφύγει σε δανεισμό από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η ίδια πάντως ανασκεύασε με σημερινές δηλώσεις την τοποθέτησή της, σημειώνοντας πως δεν έχει «κανένα στοιχείο» ότι η Ρώμη πρόκειται να καταθέσει σχετικό αίτημα για οικονομική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο στόχαστρο της Φέκτερ η Ιταλία

Λεφτά τέλος-Δεν θέλουμε αναρχία στην Ελλάδα” – Οικονομία

Φέκτερ: Οχι σε αλλαγές στο “ελληνικό πακέτο βοήθειας και λιτότητας” – Οικονομία

Η Φέκτερ ξαναχτύπησε: “Οι εκλογές αποτελούν «ντε φάκτο» δημοψήφισμα για το ευρώ” – Οικονομία

Φέκτερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία λύση ακριβή – Κόσμος

“Κομανέτσι” η αυστριακή υπουργός Οικονομικών – Αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε