Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόντι: “Ο καθένας από εμάς είναι σαν Gps και παίρνει συνεχώς μια νέα θέση”

Μόντι: “Ο καθένας από εμάς είναι σαν Gps και παίρνει συνεχώς μια νέα θέση”

«Τις επόμενες δέκα ημέρες η Ευρώπη θα πάρει αποφάσεις για την κρίση», λέει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μόντι.  H ευρωζώνη πρέπει να βρει τις δικές της λύσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους, λέει ο πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ

«Τις επόμενες δέκα ημέρες η Ευρώπη θα πάρει αποφάσεις για την κρίση. Καθένας από εμάς, κινείται σαν ένα Gps, λαμβάνοντας συνεχώς μια νέα θέση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, στην διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μεξικό.

«Ένα σημαντικό ραντεβού για την προσέγγιση των αποφάσεων αυτών, θα είναι η τετραμερής συνάντηση Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας στις 22 του μηνός, στην Ρώμη», πρόσθεσε ο Μόντι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης «από τις εργασίες της G20 προέκυψε, όπως έπρεπε, η επίγνωση ότι η [κρίση χρέους στην] Ευρωζώνη είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, αλλά δεν είναι σίγουρα το μόνο στοιχείο έλλειψης ισορροπίας στην παγκόσμια οικονομία. Έστω και αν κάποιες χώρες έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες, οδεύουμε προς μια ουσιαστικότερη ολοκλήρωση».

   Ο Μάριο Μόντι, τόνισε, τέλος, ότι «στο κείμενο συμπερασμάτων του G20 δεν θα υπάρξει, πιθανότατα, αναφορά στον έλεγχο των σπρεντ στην Ευρώπη και ούτε στην κατάσταση της Ισπανίας», ενώ επεσήμανε, για μια ακόμη φορά, ότι «η Ιταλία τάσσεται υπέρ της οικονομικής ανάκαμψης, μέσω της ενίσχυσης των δημοσίων επενδύσεων».

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ γνωρίζουν ότι η ευρωζώνη χρειάζεται να βρει τις δικές της λύσεις για την επίλυση της κρίσης του χρέους της κι όχι να αναζητήσει εξωτερική βοήθεια.

   “Μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις…αλλά η κυρία Μέρκελ και εγώ γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει την δική της απάντηση” στην κρίση, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους στην διάρκεια συνάντησης των ηγετών της G20 στο Μεξικό.

   “Δεν πρέπει να μας δοθεί (βοήθεια) απ’ έξω”, τόνισε.

   “Το ΔΝΤ δεν υπάρχει για να υποστηρίζει τη ζώνη του ευρώ, ακόμη και αν το έχει πράξει για μερικές χώρες, όπως το είδαμε στην Ελλάδα”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλείδωσε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ – Πρωθυπουργός ο Σαμαράς – Υπουργοί από όλα τα κόμματα

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Έλα μαζί μας στην διαπραγμάτευση!

Τα τρία πρώτα βήματα της κυβέρνησης – Πως θα “ανασάνει” η Ελλάδα από το μνημόνιο

Κόντρα Η.Π.Α-Γερμανίας για την Ελλάδα

Κομισιόν: Κάντε κυβέρνηση ν’ αλλάξουμε το Μνημόνιο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε