Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μόντι: Οι επιχειρήσεις και τα συνδικάτα πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για την χώρα”

Μόντι: Οι επιχειρήσεις και τα συνδικάτα πρέπει να κάνουν κάτι παραπάνω για την χώρα”
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, μιλώντας στην Έκθεση του Επίπλου στο Μιλάνο, ζήτησε από τα συνδικάτα και τους επιχειρηματίες, να καταβάλουν μεγαλύτερες προσπάθειες προς το συμφέρον της χώρας.
«Oι επιχειρήσεις και τα συνδικάτα είναι απολύτως αναγκαίο να κάνουν κάτι παραπάνω, υπέρ του γενικότερου συμφέροντος, ώστε να ξεπεράσουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις τους , στα πλαίσια μιας κοινής προσπάθειας», δήλωσε ο Μόντι.
 
Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός παράλληλα αναγνώρισε ότι «εν μέρει, οι αποφάσεις της κυβέρνησης συνέβαλαν στο να επιδεινωθεί, στην συγκεκριμένη φάση, η οικονομική κατάσταση»
 
«Μόνον ένας μωρός”, συνέχισε ο Μόντι, “μπορεί να πιστεύει πως θα καταφέρει να διορθώσει μια κατάσταση που σχετίζεται με μόνιμες δομές, χωρίς να προκαλέσει, βραχυπρόθεσμα, επιδείνωση, η οποία απορρέει από την μείωση της εσωτερικής ζήτησης».
 
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις εργοδοτών και συνδικάτων, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης πρόσθεσε ότι «χρειάζεται μετριοπάθεια αλλά και εκσυγχρονισμός, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
 
Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι έκανε, τέλος, γνωστό ότι, παρά τα τελευταία αρνητικά στοιχεία του ιταλικού ΑΕΠ, σε ότι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υιοθετήσει νέα δέσμη μέτρων».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε