Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μόντι: “Συμμερίζομαι την ανησυχία Σαμαρά για τη λιτότητα στην Ελλάδα”

Μόντι: “Συμμερίζομαι την ανησυχία Σαμαρά για τη λιτότητα στην Ελλάδα”
Ο Μάριο Μόντι από την Μάλτα, συμμερίζεται την ανησυχία του Αντώνη Σαμαρά για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην κοινωνική συνοχή

Μετά τη λήξη της διάσκεψης για το διάλογο στην Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Μάλτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, σε συνέντευξη τύπου, θέλησε να αναφερθεί άμεσα και στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας: «σε ότι αφορά την Ελλάδα, η θέση της ιταλικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή στην δημοσιονομική πειθαρχία, στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς εκπτώσεις. Παράλληλα, όμως, πρέπει να δείξουμε μεγάλη ευαισθησία προς τις επιπτώσεις τους στην διάθεση των πολιτών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι τελευταίες δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, σχετίζονται απόλυτα με αυτό το πρόβλημα», τόνισε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.
 
Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, ο Ιταλός πρωθυπουργός, με τον τρόπο αυτό, θέλησε να εκφράσει και πάλι την ανησυχία του για την δυνατότητα έμμεσης ενίσχυσης ρατσιστικών και λαϊκίστικων πολιτικών δυνάμεων, που προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση.
 
Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει κάνει γνωστή, τέλος, την πρόθεσή της να οργανώσει πανευρωπαϊκή διάσκεψη, στην ιταλική πρωτεύουσα, για την ανάλυση και την αντιμετώπιση του όλου αυτού φαινομένου.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε