Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μόντι: “Θα κάτσω στις Βρυξέλλες μέχρι την Κυριακή για να βρεθεί λύση στην κρίση”

Μόντι: “Θα κάτσω στις Βρυξέλλες μέχρι την Κυριακή για να βρεθεί λύση στην κρίση”

Διατεθειμένος να μείνει όσο χρειάζεται στις Βρυξέλλες για να βρεθεί λύση στην κρίση δηλώνει ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε “έτοιμος να εργαστεί μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, αν χρειαστεί” μαζί με τους ομολόγους του, στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών, ώστε να βρεθεί ένα σύνολο πειστικών λύσεων στην κρίση προτού ανοίξουν οι αγορές, την επόμενη Δευτέρα.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Μόντι είπε ότι είναι πιθανό η σύνοδος της Πέμπτης και της Παρασκευής να παραταθεί ώστε να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων μια δέσμη μέτρων για την ανάπτυξη και “μια εικόνα για το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”.

Η βασική αντίληψη είναι οι χώρες της ΕΕ να εμφανιστούν “ενισχυμένες από τα μέτρα και εξοπλισμένες με ικανοποιητικούς μηχανισμούς για να αντιμετωπίσουν τις εντάσεις στις αγορές γιατί δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταστραφεί αυτό το εκπληκτικό έργο του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, στο οποίο ανέκαθεν συνέβαλε η Ιταλία”, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του ενόψει της συνόδου ο Μόντι ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών, εκτιμώντας ότι “είναι σημαντικό” η χώρα να εμφανιστεί στη σύνοδο ενωμένη.

Σύμφωνα με τον Μόντι, στις Βρυξέλλες σχηματίζεται σταδιακά “μια πλειοψηφία που συμφωνεί για λήψη μέτρων προορισμένων να προωθήσουν την οικονομική δραστηριότητα”. Στα μέτρα αυτά θα περιλαμβάνονται “πολλά από τα στοιχεία που πρότεινε πρώτη η Ιταλία”, συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ δεν θα πρέπει “να πέσει στην παγίδα της ύφεσης”.

Καλώντας τέλος το κοινοβούλιο να εγκρίνει αύριο τη μεταρρύθμιση του τομέα της εργασίας, ο Μόντι είπε ότι αμέσως μετά “θα γράψει στο Συμβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να τους ενημερώσει για την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα όσον αφορά τις διάφορες μεταρρυθμίσεις που της έχουν ζητηθεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέρκελ: Όσο ζω η Ευρώπη δεν θα έχει κοινή ευθύνη για όλα τα χρέη

Σύνοδος Κορυφής Γερμανίας-Ιταλίας στις 4 Ιουλίου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε