Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόντι: «Υπάρχουν ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας»

REUTERS
REUTERS

«Υπάρχουν ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας, έστω και αν το κράτος δεν μπορεί να στείλει πολλά μηνύματα ανάπτυξης σε ότι αφορά την χρηματική παρέμβαση» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, επισκεπτόμενος τη Διεθνή Έκθεση Επίπλου του Μιλάνου.

Ο Μόντι πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «δεν σκέπτεται να επιβάλλει δεύτερο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας», όπως ανέφερε, με έμφαση, ο ιταλικός τύπος. ‘Αφησε, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ενδεχόμενης υιοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου στο μέλλον, προσθέτοντας ότι «ορισμένες φορές υπάρχουν εξαιρετικές ιδέες, που δεν τις έχει, όμως, κατ’ ανάγκη, υπόψη της η κυβέρνηση».

Ο Ιταλός τεχνοκράτης-πρωθυπουργός κατέστησε, πάντως, σαφές ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η οδός της δημοσιονομικής εξυγίανσης, διότι «οι πολιτικοί ζήτησαν από τους μη πολιτικούς να δώσουν ένα χέρι βοήθειας και η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού επειδή, στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις προχώρησαν σε πολλές παροχές, με μέτρα συχνά αντιφατικά».

Ο Μάριο Μόντι, τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η απόφαση του G20 να αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, ώστε να βοηθηθούν οι χώρες που διέρχονται δύσκολη οικονομική περίοδο, μπορεί να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στις αγορές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε