Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μοσκοβισί και Ρεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ… αλλά

Μοσκοβισί και Ρεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ… αλλά

Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη αλλά πρέπει να κάνει τις επιλογές που θα το επιτρέψουν αυτό”, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

“Δεν έχουμε να δώσουμε συμβουλές όσον αφορά τις εκλογές, αλλά καθώς η Ελλάδα επιθυμεί να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει οι επιλογές που θα γίνουν να το επιτρέψουν αυτό”, εξήγησε.

“Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ”, επανέλαβε από την πλευρά του ο αρμόδιος Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις ‘Ολι Ρεν. “Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που ζητήθηκαν είναι επώδυνη για τον κόσμο”, παραδέχτηκε. “Ωστόσο ο σεβασμός στις δεσμεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις είναι η καλύτερη λύση”.

“Οι Ευρωπαίοι οφείλουν να ακούνε τις δυσκολίες της Ελλάδας, να τις κατανοούν και να ενεργούν”, είπε από την πλευρά του ο Μοσκοβισί. “Η βούλησή μας είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη και οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για αυτό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που δόθηκαν”, είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε