Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μόσχα: Πορεία στη μνήμη των θυμάτων του Ντομοντέντοβο

ΦΩΤΟ REUTERS

3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μόσχας για να που το δικό τους τελευταίο αντί στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ντομοντέντοβο.

Οι συμμετέχοντες, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν κεριά, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Πούσκιν για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε ακριβώς στις 16:32 το απόγευμα, την ώρα που σημειώθηκε η πολύνεκρη έκρηξη στο αεροδρόμιο, την περασμένη Δευτέρα.

Νωρίτερα το αντιπολιτευόμενο κόμμα Γιάμπλοκο είχε οργανώσει τη δική του συγκέντρωση, σε άλλη πλατεία. Το κόμμα ζητά από την υπηρεσία ασφαλείας FSB (πρώην KGB) να δώσει στη δημοσιότητα και να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο λεπτομερείς εκθέσεις για τις σημαντικότερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από τις εκρήξεις σε πολυκατοικίες της Μόσχας, τον Σεπτέμβριο του 1999.

Τη χρονιά εκείνη, από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκαν αλλεπάλληλες εκρήξεις σε κτίρια με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 293 άνθρωποι. Οι αρχές επέρριψαν την ευθύνη σε ισλαμιστές της Τσετσενίας, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσουν ποτέ αποδείξεις.

Όσον αφορά την επίθεση στο Ντομοντέντοβο, την ευθύνη για την οποία δεν έχει αναλάβει ακόμη κανείς, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα κανένα στοιχείο από τις έρευνες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε