Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαγκλαντές: 140 τραυματίες σε επεισόδια

Μπαγκλαντές: 140 τραυματίες σε επεισόδια

Με λαστιχένιες σφαίρες η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τις διαδηλώσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στη βιομηχανία ενδύματος, που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς τους.

Αρκετά εργοστάσια “λεηλατήθηκαν” στη βιομηχανική περιοχή Ασούλια, όταν οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.
 
Αξιωματούχος της αστυνομίας υποστηρίζει  οτι διαδηλωτές πυροβόλησαν και έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς, ενώ απέκλεισαν ένα βασικό οδικό άξονα για περίπου δύο ώρες. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία έριξε λαστιχένιες σφαίρες, δακρυγόνα και  χρησιμοποίησε κανόνια νερού για να διαλύσει τους εργαζόμενους. “Ορισμένοι εργαζόμενοι απάντησαν πυροβολώντας, και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό”, είπε ο αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος δεν είπε πόσοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν ωστόσο, στέλεχος του Φόρουμ Ενότητας των Εργαζόμενων στο Ένδυμα είπε ότι τραυματίστηκαν πάνω από 100 διαδηλωτές, περιλαμβανομένου ενός με τραύματα από σφαίρες.

Η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο μετά από σχεδόν τρεις ώρες.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 50.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για την αύξηση των μισθών τους. Απαιτούσαν ελάχιστους μηνιαίους μισθούς 5.000 τάκα (περίπου 70 δολάρια, ή 57 ευρώ). Σημειώνεται οτι ο  κατώτατος μισθός στη βιομηχανία ρουχισμού είναι σήμερα 1.662 τάκα, βάσει μιας συμφωνίας που είχε επιτευχθεί ανάμεσα στο σύνδεσμο των βιομηχάνων και τα συνδικάτα με κυβερνητική διαμεσολάβηση το 2006.

    “Δε θα αποδεχθούμε μισθούς κάτω των 5.000. Το ποσό αυτό είναι το ελάχιστο προαπαιτούμενο ώστε να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή”, δήλωσε συνδικαλιστής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε