Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπαράζ επιθέσεων στο Αφγανιστάν – Άμαχοι ανάμεσα στα θύματα

Μπαράζ επιθέσεων στο Αφγανιστάν – Άμαχοι ανάμεσα στα θύματα

Τουλάχιστον 18 νεκροί από τρεις επιθέσεις στα νότια και ανατολικά της χώρας.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι, μεταξύ τους και δέκα άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε τρεις επιθέσεις σήμερα στο νότιο και ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο απολογισμό θυμάτων μέσα σε μια μέρα ύστερα από τις πολύνεκρες επιθέσεις κατά την γιορτή του Έιντ τον περασμένο μήνα.

Δέκα πολίτες σκοτώθηκαν από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο. Τα θύματα επέβαιναν σε αυτοκίνητα και βρίσκονταν καθ΄οδόν προς τη συνοικία Μούσα Κάλα στην επαρχία Χελμάντ για να παρευρεθούν σε έναν γάμο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Φαρίντ Άχμαντ.

Στην περιοχή Μπάντπαχ της ανατολικής επαρχίας Λαγκμάν σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο, δήλωσε ο Σαρχάντι Ζουάκ, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Κατά την τρίτη επίθεση, καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα ανατινάχθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Κανταχάρ σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας τέσσερις, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τα περιστατικά βίας αυξάνονται ανά τη χώρα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία για την απόσυρση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, το 2014, και την παράδοση του ελέγχου στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που αριθμούν 350.000 στρατιώτες.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ξαφνικά στο Αφγανιστάν ο Μόντι – Δεν θα αφήσουμε τη χώρα μόνη της

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε