Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μπαράζ επιθέσεων στο Ιράκ με 16 νεκρούς

Ακόμη μια αιματηρή μέσα γνώρισε το Ιράκ, καθώς τουλάχιστον 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικές επιθέσεις σε όλη τη χώρα.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Νινευί επιβίωσε δολοφονικής απόπειρας όταν δυο βόμβες εξερράγησαν κοντά στην αυτοκινητοπομπή του. Το περιστατικό συνέβη στο κέντρο της Μοσούλης, με τον Ατίλ αλ-Νατζίφ να μην τραυματίζεται. Δυο άνθρωποι όμως έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν.

Στο ανατολικό τμήμα της πόλης, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με μαχητές, ενώ στη συνοικία αλ-Ουάντα μία βόμβα σκότωσε έναν άνδρα και τραυμάτισε τη σύζυγό του.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν από βομβιστή αυτοκτονίας που οδήγησε αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά στην πόλη Ραμάντι, 120 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης. Στην πρωτεύουσα, από έκρηξη βόμβας σε λαϊκή αγορά σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε βόρεια περιοχή της Βαγδάτης.

Στη Φαλούτζα, δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο-βόμβα εξερράγη σε πάρκινγκ. Τέλος, επτά άνθρωποι, περιλαμβανομένων τριών αστυνομικών, τραυματίστηκαν από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο σημείο ελέγχου της αστυνομίας στο χωριό αλ-Χαλάμπσα, δυτικά της Φαλούτζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Δεν έχει τέλος η βία στο Ιράκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε