Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη – 21 νεκροί

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη – 21 νεκροί

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια σειρά συντονισμένων βομβιστικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της Βαγδάτης.

Οι εκρήξεις, από τις οποίες τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 άνθρωποι, σημειώθηκαν στην συνοικία Αλάουι, κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης, Εξωτερικών Υποθέσεων και άλλα κυβερνητικά γραφεία.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται τουλάχιστον 6 αστυνομικοί και 12 πολίτες, πρόσθεσε η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχτηκαν, το ένα από αυτά κοντά στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, προτού ένας καμικάζι πυροδοτήσει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κοντά σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ένας δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας μπήκε στη συνέχεια περπατώντας μέσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο, συγκρουόμενοι με τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ακόμη ακούγονται πυροβολισμοί.

“Τρομοκράτες προσπάθησαν να μπουν με την βία μέσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης (…) Οι δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το κτίριο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρακινής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Σάμπαχ Νούρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βομβιστικές επιθέσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν παράλληλα με την επίθεση στο υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Χάιντερ αλ Σάαντι διαβεβαίωσε από την πλευρά του ότι “οι εργαζόμενοι στο υπουργείο είναι σώοι και ασφαλείς” και διευκρίνισε και αυτός ότι “συγκρούσεις σημειώθηκαν μπροστά από το κτίριο μετά την έκρηξη παγιδευμένων αυτοκινήτων”.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Διαβάστε

“Ο Ερντογάν και το Επιτελείο υπεύθυνοι για την τραγωδία στο Ουλούντερε”

Δεκαπέντε νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Ιρακ: Νεκροί στρατιωτικοί και δικαστής απο επιθέσεις καμικάζι

Νέα αιματοχυσία από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε