Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ – Δεκάδες οι νεκροί

Τουλάχιστον 56 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 150 τραυματίστηκαν στις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα σε επτά πόλεις του Ιράκ.

Οι επιθέσεις έγιναν ανήμερα της 9ης επετείου της αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης στο Ιράκ και λίγες ημέρες πριν από την σύνοδο του Αραβικού Συνδέσμου στη Βαγδάτη, στις 29 Μαρτίου, η οποία θα είναι πρώτη στη χώρα αυτή από το 1990.

Πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στην ιερή σιιτική πόλη Κερμπάλα του νοτίου Ιράκ, όπου σε διπλή βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 45.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη τριών παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Κιρκούκ, στο βόρειο Ιράκ, ενώ πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση που σημειώθηκε κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Στη Μοσούλη, 400 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους αστυνομικοί και στρατιωτικοί, σκοτώθηκαν. Στην πόλη αυτή σημειώθηκαν δύο εκρήξεις που είχαν στόχο περιπόλους της αστυνομίας, ενώ 32 άνθρωποι συνελήφθησαν. Κάποιοι από αυτούς φέρεται να αποπειράθηκαν να τοποθετήσουν μια βόμβα στα νότιο τμήμα της Μοσούλης.

Στην πόλη Ράμαντι, στο δυτικό Ιράκ, μία βόμβα εξερράγη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Κάσιμ αλ Φαχντάουι κυβερνήτη της επαρχίας Άνμπαρ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν 27, όμως ο κυβερνήτης δεν τραυματίστηκε.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Τικρίτ από εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Στην κεντρική Βαγδάτη μία βόμβα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τραυμάτισε ακόμη οκτώ, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τέλος, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πόλεις Χίλα και Κουτ, στο νότιο Ιράκ, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 33.

Διαβάστε
Σάρωσαν 12 πόλεις οι καμικάζι – 44 νεκροί, πάνω από 200 τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε