Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μπαρόζο:Παίζουν με την φωτιά όσοι μιλούν για νικητές και ηττημένους!

Μπαρόζο:Παίζουν με την φωτιά όσοι μιλούν για νικητές και ηττημένους!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παίζει με τη φωτιά όταν κράτη-μέλη της αντιπαρατίθενται μεταξύ τους ως νικητές και χαμένοι, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγοντας πως δεν του αρέσει η ρητορεία που υπήρξε μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα.

“Αυτοί που ξέρουν ευρωπαϊκή ιστορία, ξέρουν πόσο αρνητικός ήταν ο ρόλος της προκατάληψης και του συμπλέγματος ανωτερότητας ενός μέρους της Ευρώπης επί του άλλου”, δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

“Δεν μου άρεσε καθόλου η ατμόσφαιρα μετά την τελευταία (σύνοδο κορυφής), όταν είδα μερικούς να διακηρύσσουν τη νίκη τους επί των άλλων”, πρόσθεσε. “Το ευρωπαϊκό σχέδιο φτιάχτηκε ακριβώς για να αποφεύγονται αυτές οι διαιρέσεις του παρελθόντος και οι δαίμονες που υπήρχαν στην ευρωπαϊκή ιστορία. (…) Είτε θα κερδίσουμε μαζί είτε θα ηττηθούμε μαζί”.

Ο Μπαρόζο απάντησε σήμερα στους ευρωσκεπτικιστές μεταξύ των Βρετανών επισημαίνοντας εν μέσω χειροκροτημάτων στο ευρωκοινοβούλιο πως η χώρα τους έχει ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τράπεζες, “περισσότερα από οποιαδήποτε χώρα στην ΕΕ”, όπως δήλωσε.

“Επιτρέψτε μου να σας πω πως προκαλεί απορίες το γεγονός ότι φαίνεστε να απολαμβάνετε τις δυσκολίες της ευρωζώνης”, υπογράμμισε. “Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα της περιοχής του ευρώ, αυτό είναι ένα πρόβλημα της ΕΕ ως συνόλου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

”Γιατί πρέπει να μειωθεί το επιτόκιο του ευρώ”

‘Να πως λύνεται ο γόρδιος δεσμός των χρεών”

Μπαρόζο: “Οι επικίνδυνες πρακτικές στον χρηματοοικονομικό τομέα πρέπει να σταματήσουν”

Ούτε οι εργαζόμενοι στην ΕΚΤ πληρώνονται τις υπερωρίες τους!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε