Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μπαρόζο-Ρομπάι: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Μπαρόζο-Ρομπάι: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Μια μέρα μετά τον εξάψαλμο των Καννών, ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασαν εμπιστοσύνη στους Έλληνες.

Την ετοιμότητα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα, υπογραμμίζουν οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι τονίζουν ότι «επιθυμούμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ».

Σε κοινή γραπτή δήλωσή τους για τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας του G20 στις Κάννες, οι δύο ανώτατοι κοινοτικοί παράγοντες επισημαίνουν ότι προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι να παραμείνει προσηλωμένη η Ελλάδα στο «συμφωνημένο πακέτο» της 26ης Οκτωβρίου και κυρίως να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος ΕΕ και ΔΝΤ.

Ρομπάι και Μπαρόζο σημειώνουν επίσης ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δραματική εγχώρια πολιτική και κοινωνική κατάσταση, η εθνική και πολιτική ενότητα στην Ελλάδα είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε «να δοθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό λαό». «Έχουμε εμπιστοσύνη στο αίσθημα υπευθυνότητας» των Ελλήνων, τονίζουν χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, οι υπογραμμίζουν ότι η πλήρης της Συμφωνίας των Βρυξελλών και η ενίσχυση από το G20 θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρκοζί: Οι Έλληνες πήραν το μήνυμα! Μέρκελ: Περιμένω πράξεις, όχι λόγια

Εθνική ταπείνωση στις Κάννες – Εκείνοι μιλούσαν, εκείνος άκουγε – Όλοι οι διάλογοι

Σαρκοζί: “Δεν παίρνετε ευρώ από την 6η δόση”

Στα “κάγκελα” η Γαλλία με τον Παπανδρέου – Πείτε εάν θα μείνετε στο ευρώ ή όχι

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε