Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαχρέιν: Η αστυνομία σκότωσε 16χρονο σιίτη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξέπνευσε ο νεαρός δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των πιστών.

Ένας σιίτης έφηβος σκοτώθηκε σήμερα στο Μπαχρέιν από την αστυνομία η οποία προσπαθούσε να εμποδίσει μια ομάδα ανθρώπων να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις που διοργάνωσε η σιιτική αντιπολίτευση μετά την προσευχή της Παρασκευής, όπως ανακοίνωσε το κυριότερο σιιτικό κόμμα της αντιπολίτευσης αλ Ουέφακ.

Ο Άλι Ράντχι, 16 ετών, σκοτώθηκε την ώρα που κατευθυνόταν στο χωριό Ντιράζ, δυτικά της Μανάμας, για να συμμετάσχει σε μια προσευχή στην οποία προΐστατο ο σιίτης πνευματικός ηγέτης σεΐχη Ίσα Κάσιμ έπειτα από έκκληση του αλ Ουέφακ, όπως ανακοίνωσε το κόμμα στον λογαριασμό του στο twitter.
   
Το αλ Ουέφακ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook και το twitter φωτογραφίες που δείχνουν σιίτες που προσπαθούν να κατευθυνθούν προς τη Ντιράζ στις οποίες φαίνονται ηλικιωμένοι πεσμένοι στο έδαφος.

Το Μπαχρέιν–μια χώρα που θεωρείται σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιφέρεια και αποτελεί την έδρα του Πέμπτου Στόλου–συνταράσσεται από πολιτικές ταραχές από το 2011, όταν ξέσπασαν διαδηλώσεις με αίτημα τον εκδημοκρατισμό του βασιλείου, μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις στην Τυνησία και στην Αίγυπτο.

Οι σιίτες, που αποτελούν την πλειοψηφία στο Μπαχρέιν, καταγγέλλουν την περιθωριοποίησή τους από την πολιτική και οικονομική ζωή, κάτι που η κυβέρνηση διαψεύδει. Η σουνιτική δυναστεία του Μπαχρέιν απορρίπτει τις εκκλήσεις της αντιπολίτευσης να υπάρξει εκλεγμένη κυβέρνηση και οι κινητοποιήσεις, όπως κι οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, συνεχίζονται.

Διαβάστε

 

Μπαχρέιν: Πλήρης απαγόρευση των διαδηλώσεων

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε