Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπαχρέιν: Η ημέρα των κηδειών – Συγκλονιστικά βίντεο: H αστυνομία πυροβολεί κατά διαδηλωτών

Βίντεο που δείχνει την αστυνομία του Μπαχρέιν να επιτίθεται αναίτια κατά διαδηλωτών έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνης Αμνηστία. Σήμερα οι κηδείες των θυμάτων, ενώ η περιοχή έχει πάρει φωτιά…

Τυνησία και Αίγυπτος ήταν μόνο η αρχή. Τη σκυτάλη της εξέγερσης παίρνουν τώρα, Μπαχρέιν, Λιβύη, Υεμένη κ.α. χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικης.

Σήμερα το Μπαχρέιν έθαψε τους νεκρούς της χθεσινής αιματηρής διαμαρτυρίας στην πλατεία του Μαργαριταριού. Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν η αστυνομία έκανε επιδρομή στην ογκώδη διαδήλωση με γκλομπ και δακρυγονα. Εβδομήντα ακόμη αγνοούνται, ενώ τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει τραυματίες. “Πολλοί τραυματίες φέρουν τραύματα από σφαίρες. Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και γιατροί και τραυματιοφορείς που κακοποιήθηκαν από την αστυνομία ενώ προσπαθούσαν να βοηθήσουν” αναφέρει νοσοκομειακή πηγή.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία δείχνει την αστυνομία να επιτίθεται σε διαδηλωτές.

Russia Today: Επιδρομή των ανδρών ασφαλείας

Aljazeera

Στην Υεμένη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε μία από τις φτωχότερες χώρες της Αφρικής. Σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή περίπου 19 τραυματίστηκαν στα επεισόδια. Την Πέμπτη η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά διαδηλωτών στο Άντεν. Οι διαδηλώσεις κατά του προέδρου Αλί Αμπντουλά Σαλέχ που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια συνεχίζονται.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε