Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μπενουά Κερέ: Πρέπει τώρα να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης στην ευρωζώνη

Μπενουά Κερέ: Πρέπει τώρα να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης στην ευρωζώνη
Η ευρωζώνη πρέπει να συνεχίσει τη μείωση του χρέους της, αλλά η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν αρκεί για την επίλυση της κρίσης και το “πιο σημαντικό τώρα” είναι να υπάρξουν “πολιτικές ανάπτυξης”, δήλωσε σήμερα ο Μπενουά Κερέ, μέλος του συμβουλίου διοίκησης της ΕΚΤ.
“Στην κατάσταση που βρίσκεται η ευρωζώνη, το πιο σημαντικό είναι να υπάρξουν πολιτικές ανάπτυξης που θα επιτρέψουν να υπάρξουν προοπτικές εναρμόνισης των αγορών, προοπτικές εξόδου από την κρίση”, τόνισε ο Κερέ στο σραδιοσταθμό France Inter.
 
Σύμφωνα με τον Κερέ, τα μέτρα υποστήριξης της ευρωζώνης που ανακοίνωσε προχθές ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι “είναι σημαντικά, αλλά δεν επιλύουν παρά ένα μέρος της κρίσης και βεβαίως όχι όλες τις πτυχές της”.
 
“Αυτό δεν είναι το τέλος της κρίσης γιατί δεν είναι υπόθεση της ΕΚΤ να επιλύσει όλες τις πτυχές της κρίσης”, τόνισε.
 
Σύμφωνα με τον Κερέ, “μια παρέμβαση της ΕΚΤ δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα παρά μόνον εάν οι χώρες βρίσκονται στο δρόμο που θα τις οδηγήσει στην ανάπτυξη και που θα επιτρέψει τη μείωση του χρέους τους και αυτό δεν μπορεί να το κάνει για λογαριασμό τους η ΕΚΤ”.
 
“Πρέπει να συνεχιστεί η μείωση του χρέους, δυστυχώς αυτό είναι επιτακτική ανάγκη γιατί η κρίση αυτή είναι κρίση χρέους. Είναι η προϋπόθεση για επιστροφή στην ανάπτυξη. Η εφαρμογή των πολιτικών ανάπτυξης είναι πολύ σημαντική”, υπογράμμισε ο Κερέ.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινδύνους “βλέπει” η S&P στις αποφάσεις της ΕΚΤ

Ο Ντράγκι “άνοιξε” το πάρτι στις διεθνείς αγορές – Πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού όλων των χωρών

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε