Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: ‘Εγκριση του προϋπολογισμού πρίν απο την ψήφο εμπιστοσύνης

Με επιστολή του στους προέδρους των δύο σωμάτων της Βουλή, ο Ιταλός πρωθυπουργός ζητεί να περιμένουν την “οριστική υιοθέτηση” του προϋπολογισμού του 2011 πριν οποιαδήποτε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Ο Μπερλουσκόνι είναι αντιμέτωπος με την ανταρσία του πρώην συμμάχου του Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα παραιτηθούν από την κυβέρνηση τέσσερις υφυπουργοί που πρόσκεινται σε εκείνον. Επιπλέον η αριστερά κατέθεσε χθες πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπερλουσκόνι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πρόεδρος της οποίας είναι ο Φίνι.

Στις επιστολές που εστάλησαν στον Φίνι και τον Ρενάτο Σιφάνι, πρόεδρο της Γερουσίας, ο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι θα μιλήσει “στη Γερουσία για την πολιτική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης του κόμματος FLI (“Μέλλον και Ελευθερία”, το νέο κόμμα του Φίνι) από την κυβέρνηση, αμέσως μετά την οριστική υιοθέτηση” του προϋπολογισμού του 2011.

Ο ιταλός πρωθυπουργός στις επιστολές του επιβεβαιώνει ότι όταν παρουσιαστεί στη Γερουσία θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές.

Επιπλέον ο Μπερλουσκόνι υπογραμμίζει ότι πρέπει “αδιαμφισβήτητα” να υιοθετηθεί ο προϋπολογισμός πριν οποιαδήποτε ψήφο για την τύχη της κυβέρνησης, ώστε να διασφαλιστεί η “θετική εδραίωση του οικονομικού και χρηματοπιστωτικού μας πλαισίου”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε