Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Ίσως να μην ξαναείμαι υποψήφιος!»

ΦΩΤΟ REUTERS

Κουράστηκε από το προσκήνιο και θέλει να «παίξει» στο παρασκήνιο! Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην «κατέβει» στις εκλογές του 2013.

Ο 74χρονος, πια, Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι θα ήθελε να παίξει παρασκηνιακό ρόλο στο κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα.

Σε δηλώσεις του σε ξένους δημοσιογράφους, ο «καβαλιέρε» τόνισε ότι θα ολοκληρώσει την τωρινή του θητεία αλλά στη συνέχεια ενδέχεται να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία. Επεσήμανε δε ότι μπορεί να φανταστεί τον εαυτό του να έχει ένα ρόλο «πατρικής φιγούρας» στο κυβερνών κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PDL) χωρίς διοικητικές εξουσίες.

Η τελική του απόφαση, πάντως, θα εξαρτηθεί από τις δημοσκοπήσεις.

Και ποιος θα είναι ο διάδοχός του στην ηγεσία του κόμματος; Ο Μπερλουσκόνι θα ήθελε τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο και τον κορυφαίο σύμβουλό του Τζιάνι Λέτα ως διάδοχο του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Μπερλουσκόνι αποκάλυψε ότι σκέφθηκε να παραιτηθεί όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ άνοιξε το δρόμο για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από τη δυτική συμμαχία εναντίον των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, με τον οποίο είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Ιταλού πρωθυπουργού Πάουλο Μποναϊούτι είπε ότι οι δηλώσεις του Μπερλουσκόνι ήταν υποθετικές και ότι δεν αντικατοπτρίζουν κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε