Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: Μου ζητάνε να γυρίσω!

Μπερλουσκόνι: Μου ζητάνε να γυρίσω!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή στην πολιτική ζωή της Ιταλίας! Η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού, όπως είπε και ο «καβαλιέρε» δέχεται… πιέσεις να τη σώσει!

«Η Ιταλία είναι στο χείλος του γκρεμού, η κατάσταση είναι σαφώς χειρότερη απ΄ότι πριν από ένα χρόνο» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωσε του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας. Η ανακοίνωσή του ήρθε αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη σύσκεψη του Μπερλουσκόνι με τον γραμματέα του κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», Ανζτελίνο Αλφάνο.

Ο Μπερλουσκόνι υποστήριξε ότι «πολιορκείται από όσους του ζητούν να ξανακατέβει στην πολιτική αρένα ως επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης».

«Η οικονομία είναι σε οριακή κατάσταση, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά ένα εκατομμύριο, το δημόσιο χρέος ανεβαίνει και η αγοραστική δύναμη εξαφανίζεται», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι.

Με την παρέμβασή του αυτή, ουσιαστικά, ο Μπερλουσκόνι κάνει σαφές ότι σκοπεύει να αναλάβει και πάλι επικεφαλής του «Λαού της Ελευθερίας», για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που, κατά την άποψή του, χαρακτηρίζεται από «αφόρητη φορολογική πίεση και απ’ την αγωνία των οικογενειών που δεν καταφέρουν να πληρώσουν τον φόρο ακίνητης περιουσίας».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σημειώνει, τέλος, ότι «δεν μπορεί να επιτρέψει, η χώρα του, να κατρακυλήσει σε μια ύφεση δίχως τέλος» και ότι «οι διαπιστώσεις αυτές θα επηρεάσουν και τις επιλογές των επόμενων ημερών».

Μένει να εξακριβωθεί πως θα αντιδράσουν τα μέλη εκείνα της κεντροδεξιάς, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος της Ρώμης Τζάννι Αλεμάνο, που θεωρούν ότι « ο κύκλος του πρώην μεγιστάνα πρωθυπουργού, έχει, πλέον, κλείσει οριστικά».

Δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει η ίδια η ενότητα του συντηρητικού «Λαού της Ελευθερίας», ενώ οι σχολιαστές δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «ο Καβαλιέρε θέλει να παραμείνει στην ενεργό πολιτική διότι χρειάζεται την βουλευτική του ασυλία, εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων, για τις υποθέσεις που εκκρεμούν».

Πολλά θα εξαρτηθούν, όμως και από το αν η κυβέρνηση Μόντι θα καταφέρει να απαγορεύει την δυνατότητα εκλογής σε βουλευτικό αξίωμα, για όποιον βαρύνεται με οριστικές καταδίκες της δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιστρέφει στην πολιτική σκηνή ο Μπερλουσκόνι;

Ποια είναι τα πολιτικά σχέδια του Μπερλουσκόνι για τις εκλογές;

«O Μπερλουσκόνι απειλεί την κυβέρνηση Μόντι»

“Μέρκελ και Σαρκοζί προσπάθησαν να με δολοφονήσουν πολιτικά”

Χαριστική βολή στον Μπερλουσκόνι – Καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση και του στερούν για 3 χρόνια τα πολιτικά του δικαιώματα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε