Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Ντροπή, δεν παραιτούμαι» – Το επόμενο 48ωρο η απόφαση για τη δίκη του

ΦΩΤΟ REUTERS

«Το να παραιτηθώ είναι απαράδεκτο, δεν πρόδωσα την εντολή των εκλογέων» ήταν η απάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην μαζική διαδήλωση που διενεργήθηκε την Κυριακή στην Ιταλία.

Περισσότερες από ένα εκατομμύριο Ιταλίδες βγήκαν στους δρόμους 234 πόλεων ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας τους, διαμαρτυρόμενες μετά το ροζ σκάνδαλο «Ρούμπι-γκέιτ».

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτριών, οι οποίες δεν περίμεναν να υπάρξει τόσο μαζική ανταπόκριση, στην Ιταλία αλλά και σε πρωτεύουσες του εξωτερικού.

Παρεμβαίνοντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Canale 5, ο «καβαλιέρε» μίλησε για μεροληπτική κινητοποίηση και χαρακτήρισε την κινητοποίηση ντροπή. «Το να παραιτηθώ είναι απαράδεκτο, δεν πρόδωσα την εντολή των εκλογέων», είπ .

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έκρινε ότι «οι γυναίκες γνωρίζουν» πόσο τις εκτιμά και πόσο τις σεβάστηκε στις επιχειρήσεις του όσο και στην κυβέρνηση. «Άρα, οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν μόνο μια πρόφαση για να υποστηριχθεί η θεωρία των δικαστών, με τις γνωστές κινητοποιήσεις της αριστεράς, που δεν καταφέρνει να κερδίσει τις εκλογές», είπε.

Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της Βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος του είχε ζητήσει «να παραιτηθούν και οι δυο από τα θεσμικά τους αξιώματα και να επιλεγεί η άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Πάντως, οι γυναίκες της ιταλικής κεντροδεξιάς που μετέχουν στην κυβέρνηση, θέλησαν να υπερασπισθούν τον Ιταλό πρωθυπουργό. Η υφυπουργός αρμόδια για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, Ντανιέλα Σαντανκέ, δήλωσε ότι «οι γυναίκες που κατέβηκαν στους δρόμους, στην πραγματικότητα, είναι υποχείρια των ανδρών. Κάποιες, θα ήθελαν να συνεχίσουν να μας διχάζουν». Η δε υπουργός παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, τόνισε ότι «ήταν μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στα σαλόνια. Ζητούν την κεφαλή του Μπερλουσκόνι, αλλά δεν θα την έχουν».

«Η υπουργός πιστεύει ότι ήταν μια σνομπ κινητοποίηση; Θα έπρεπε να έλθει να δει ποιες γυναίκες στήριξαν την πρωτοβουλία μας, για να αλλάξει αμέσως γνώμη», απάντησαν οι διοργανώτριες.

Όσον αφορά στις εξελίξεις της υπόθεσης «Ρούμπι Γκέιτ», μέσα στις επόμενες 48 ώρες είναι πολύ πιθανό να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της δικαστικού Κριστίνα Ντι Τσένσο, σχετικά με την δυνατότητα άμεσης παραπομπής σε δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε