Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: «Οι δικαστές με θεωρούν πολιτικό αντίπαλο»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Μπορεί να ύμνησε εκείνους που έπεσαν θύματα τρομοκρατίας, αλλά ο Σιλβιο Μπερλουσκόνι δεν… ξέχασε τη σχέση αγάπης και μίσους που έχει με τους Ιταλούς δικαστικούς.

Στο δικαστήριο του Μιλάνου, όπου βρέθηκε για να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες για δωροδοκία (με 600 χιλιάδες δολάρια) του Βρετανού δικηγόρου Ντέϊβιντ Μιλς, ο «καβαλιέρε» είχε διαστήματα (στα διαλείμματα της διαδικασίας) συζητήσεων με τους δημοσιογράφους. Και αυτό είναι πάντα… είδηση!

Ο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τόνο στους δικαστικούς που έχασαν την ζωή τους κατά την περίοδο της τρομοκρατίας. «Υπάρχουν άξιοι δικαστικοί που έπεσαν θύματα των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Πρόκειται για σχεδόν ηρωικά πρόσωπα, ή μάλλον, ξεκάθαρα ηρωικά, προς τα οποία πρέπει να δείχνουμε τον μεγαλύτερο δυνατό σεβασμό και όλη μας την ευγνωμοσύνη», είπε.

Και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σημερινή του σχέση με τους εκπροσώπους του δικαστηρίου του Μιλάνου, αλλάζοντας ριζικά τόνο και διάθεση: «μου απήγγειλαν αβάσιμες κατηγορίες 24 φορές, χρησιμοποιώντας, κατά την άποψή μου, το Δίκαιο ως όπλο κατά του προσώπου μου, διότι με θεωρούν πολιτικό αντίπαλο».

Επανέλαβε μάλιστα το αίτημα να συσταθεί ειδική εξεταστική επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου που να ασχοληθεί με το όλο θέμα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση για την οποία προσήλθε στο δικαστήριο, ο Ιταλός πρωθυπουργός μοίρασε στους δημοσιογράφους αποσπάσματα της συνέντευξής του στον Ιταλό τηλεπαρουσιαστή Μπρούνο Βέσπα, στην οποία υπογραμμίζει: «ο Ντέϊβιντ Μιλς ήταν ένας από τους πολλούς δικηγόρους τους οποίους ο όμιλος Φίνινβεστ είχε χρησιμοποιήσει περιστασιακά στο εξωτερικό. Δεν θυμάμαι να τον γνώρισα προσωπικά».

Αίσθηση προκάλεσε, τέλος, η βίαιη απομάκρυνση ενός δικηγόρου που, την στιγμή άφιξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αμφισβήτησε τις μεθόδους και την προβληματική λειτουργία της ιταλικής δικαιοσύνης.

Την Κυριακή, άλλωστε, η ίδια τακτική (της βίαιης απομάκρυνσης) είχε ακολουθηθεί κατά την διάρκεια ομιλίας του Μπερλουσκόνι σε συνεδριακό κέντρο του Μιλάνου, όταν ένας ηλικιωμένος είχε διακόψει τον Ιταλό πρωθυπουργό, φωνάζοντας ότι η κυβέρνηση του δεν έκανε τίποτα για τις συντάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεν τελειώνουν οι δίκες για τον Σίλβιο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε