Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπήκαν σε οικογενειακή γιορτή και τους γάζωσαν

Ένοπλοι έκαναν έφοδο σε μια οικογενειακή γιορτή στη Σιουδάδ Χουάρες, η οποία βρίσκεται στην αρπάγη της ένοπλης βίας από μέρους συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, και δολοφόνησαν έξι ανθρώπους “γαζώνοντάς” τους με σφαίρες, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο.

Οι οπλοφόροι μπήκαν από την πίσω πόρτα το βράδι της Παρασκευής στο σπίτι σε συνοικία κοντά στο κέντρο της Χουάρες και άνοιξαν αιφνιδιαστικά πυρ με επιθετικά τουφέκια.

Δύο άνδρες εξέπνευσαν επί τόπου. Τα υπόλοιπα τέσσερα θύματα, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, υπέκυψαν σε νοσοκομείο, δήλωσε ο Άντριαν Σάντσες, εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας.

Η Χουάρες, που γειτνιάζει με το Ελ Πάσο του Τέξας, έχει μετατραπεί σε πεδίο άγριας αναμέτρησης αντίπαλων καρτέλ των ναρκωτικών, που πολεμούν για την κυριαρχία στις οδούς διαμετακομιδής ναρκωτικών στη χρυσοφόρο αγορά των ΗΠΑ· πάνω από 6.800 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στην πόλη από τις αρχές του 2008. Στα τέλη του Ιανουαρίου εκτελεστές άνοιξαν πυρ εναντίον εφήβων που συμμετείχαν σε γιορτή γενεθλίων σκοτώνοντας 14 άτομα.

Η βία στην πόλη κλιμακώνεται όλο και περισσότερο παρά την παρουσία 7.500 ομοσπονδιακών αστυνομικών και στρατιωτών που έστειλε στην πόλη η κυβέρνηση του συντηρητικού προέδρου Φελίπε Καλδερόν–ο οποίος κήρυξε “πόλεμο” στις συμμορίες από τα τέλη του 2006.

Ο Καλδερόν επισκέφθηκε τη Χουάρες πριν μερικές ημέρες, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για να εγκαινιάσει πάρκα και νοσοκομεία στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησής του να ανοικοδομήσει και να αναζωογονήσει την πόλη αυξάνοντας τις κοινωνικές δαπάνες εκεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε