Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Μπράβο” ισλαμιστών στον 28χρονο Σομαλό

Ο Κουρτ Βέστεργκορντ είχε φιλοτεχνήσει σκίτσα του Μωάμεθ που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των μουσουλμάνων. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Κουρτ Βέστεργκορντ είχε φιλοτεχνήσει σκίτσα του Μωάμεθ που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των μουσουλμάνων. ΦΩΤΟ REUTERS

Οι Σομαλοί ισλαμιστές χαιρετίζουν την απόπειρα δολοφονίας του Δανού σκιτσογράφου, Κουρτ Βέστεργκορντ.

Ο εκπρόσωπος της σομαλικής ισλαμικής παράταξης, Αλ Σεμπάμπ, χαρακτήρισε το σκιτσογράφο “διάβολο που προσέβαλε τον προφήτη Μωάμεθ” και τόνισε ότι “είναι καθήκον όλων των μουσουλμάνων να προασπίζονται την πίστη τους και τον προφήτη”. 

“Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους να στοχεύσουν ανθρώπους, όπως αυτός ο διαβολικός Δανός ή άλλους όπως ο Σαλμάν Ρούσντι που προσέβαλαν τη θρησκεία μας και τον προφήτη”, κατέληξε.

Ο 28χρονος Σομαλός, οπλισμένος με αξίνα και μαχαίρι, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, αφού εισέβαλε στο σπίτι του Βέστεργκορντ, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά από πολλούς μουσουλμάνους.

Στο μεταξύ “σοκαρισμένη” δήλωσε η γαλλική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα, από την απόπειρα δολοφονίας κατά του δανού σκιτσογράφου, χαρακτηρίζοντας το “ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά”. “Η οργάνωση ελπίζει ότι η δανική δικαιοσύνη θα τιμωρήσει με ορθότητα και αυστηρότητα το δράστη αυτής της επίθεσης που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για έναν από τους δημιουργούς των καρικατούρων του Μωάμεθ” αναφέρει η ανακοίνωση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε