Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μπριζίτ Τρονιέ: Βραδινή βόλτα με τον… άτακτο Νέμο! [pics]

Μπριζίτ Τρονιέ
Φωτογραφία: Reuters

Το βράδυ της Δευτέρας, οι φωτογράφοι αιφνιδίασαν την Μπριζίτ Τρονιέ και τον Νέμο, τον σκύλο του προεδρικού ζεύγους, που έκαναν βόλτα στους κήπους του Μεγάρου των Ηλυσίων!

Λίγο νωρίτερα, ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Τρονιέ είχαν υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο 15 παιδιά, σε μια εκδήλωση που οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αλλά το βράδυ, το πρόγραμμα είχε… Νέμο!

Η Μπριζίτ Τρονιέ και ο Νέμο για βραδινή βόλτα!

Οι φωτογράφοι που ήταν παρόντες στο Μέγαρο των Ηλυσίων απαθανάτισαν τη στιγμή. Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ, βγαίνει αποό την προεδρική κατοικία. Φορούσε μαύρο πανωφόρι, καφέ γάντια και κρατούσε το κόκκινο λουρί στο χέρι. Έτοιμη για την βόλτα με τον Νέμο! Το ημίαιμο λαμπραντόρ που υιοθέτησε στα τέλη Αυγούστου από το καταφύγιο της Εταιρίας Προστασίας των Ζώων στην Ιβελίν στη βορειοκεντρική Γαλλία.

Δείτε τις φωτογραφίες

Μπριζίτ Τρονιέ Νέμο

Η Μπριζίτ Τρονιέ είχε επισκεφθεί στις αρχές του καλοκαιριού το καταφύγιο μαζί με δύο από τα εγγόνιά της. Είχε ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της εγκατάλειψης των σκύλων, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Ίσως η Πρώτη Κυρία σκεφτόταν και να υιοθετήσει από εκεί έναν σκύλο. Κι αυτό γιατί ο Figaro, ο σκύλος των Μακρόν, έμεινε στο Τουκέ με την κόρη της Μπριζίτ, την Τιφέν Οζιέρ και την οικογένειά της. Καιμάλιστα από τότε που το ζευγάρι μετακόμισε στο προεδρικό μέγαρο.

https://twitter.com/ORageetDesepoir/status/933017633859035136

Οι Μακρόν, λοιπόν, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον μόλις δύο ετών σκύλο! Ο Νέμο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένος, και είναι διασταύρωση λαμπραντόρ με γκριφόν. Ο Γάλλος πρόεδρος ήθελε μάλιστα να πάρει τον σκύλο και να φύγει μαζί του! Η Μπριζίτ Τρονιέ όμως τού είπε: “Εσύ θα φύγεις με την ασφάλειά σου”! Και ήταν τελικά εκείνη που επέστρεψε στο Παρίσι μαζί με τον σκύλο.

Ο… άτακτος Νέμο!

Ο πρώτος καιρός του νέου συντρόφου του ζεύγους σημαδεύτηκε από κάποιες περιπέτειες. Τον περασμένο μήνα, την ώρα που ο πρόεδρος της Γαλλίας δεχόταν τρία μέλη της κυβέρνησης, ο Νέμο διέκοψε τη συνάντηση, σήκωσε το πόδι και ούρησε πάνω στο τζάκι. Το στιγμιότυπο απαθανατίστηκε σε βίντεο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου LCI.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο

Το περιοδικό Paris Match που ακολούθησε τον αρχηγό του γαλλικού κράτους επί μια εβδομάδα, έγραψε ότι το πρωί της 11ης Νοεμβρίου ο Νέμο επιτέθηκε στα παπούτσια του προέδρου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, όταν ένα κοριτσάκι τριών ετών ρώτησε “αν ο σκύλος είναι καλός” κατά τη διάρκεια μιας τελετής προς τιμήν των ορφανών που πολέμου και των οικογενειών τους, ένας σύμβουλος απάντησε: “Δεν είναι και ο πιο καλομαθημένος σκύλος του κόσμου“.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις