Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυστηριώδη ασθένεια προσβάλει μαθήτριες στο βόρειο Αφγανιστάν

Μυστηριώδη ασθένεια προσβάλει μαθήτριες στο βόρειο Αφγανιστάν

Ο τοπικός τύπος κατηγορεί τους Ταλιμπάν ότι τις δηλητηριάζουν.

Η αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν διεξάγει έρευνα για τη μυστηριώδη ασθένεια που προσβάλει μαθήτριες στο βόρειο Αφγανιστάν την ώρα που ο τοπικός Τύπος κατηγορεί τους ταλιμπάν ότι τις δηλητηριάζουν. 

Η αφγανική προεδρία διέταξε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας ώστε να συλληφθούν οι άνθρωποι που “εμπλέκονται στο δηλητηριασμό των μαθητριών”. 

Τις τελευταίες εβδομάδες πολλά κορίτσια αρρώστησαν. Οι ταλιμπάν θεωρήθηκαν υπεύθυνοι από τον τοπικό Τύπο, αν και ακόμα δεν υπάρχουν αποδείξεις που να μπορούν να στηρίξουν μία τέτοια κατηγορία. Χθες Τρίτη πολλές μαθήτριες στην Καμπούλ και την Κουντούζ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 

Ο αφγανός υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι πολλά στοιχεία δείχνουν ότι στην Καμπούλ οι μαθήτριες δηλητηριάστηκαν από αέρια, ενώ το υπουργείο Παιδείας επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν “αποδείξεις” ότι ευθύνονται οι ταλιμπάν για το δηλητηριασμό των μαθητριών. 

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν Στέφαν ντε Μιστούρα δήλωσε ότι τα αίτια της ασθένειας δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

“Η έρευνα δεν έχει ακόμα καταλήξει σε συμπεράσματα για τη φύση ή την προέλευση αυτών των περιστατικών”, δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι τα κορίτσια ένιωθαν γρήγορα καλά μετά την “αρρώστια”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε