Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ν.Κορέα: Άρχισαν νέες ασκήσεις με πραγματικά πυρά

REUTERS
Άρχισε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί, ώρα Ελλάδος μεγάλη χερσαία και αεροπορική άσκηση των ένοπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας κοντά στην μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα.
Τα γυμνάσια, σε πεδίο βολής στην Ποτσόν, περίπου 30 χλμ. από τα σύνορα, θα εμπλέξουν τουλάχιστον 100 τύπους όπλων, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο νοτιοκορεάτικο πρακτορείο Yonhap· πυροβολικό, αντιαεροπορικά, επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη θα λάβουν μέρος.
 
Η Σεούλ σκληραίνει τη στάση της μετά τις επικρίσεις για την “ασθενική” της αντίδραση στο βορειοκορεάτικο βομβαρδισμό στο νησί Γιονγκπιόνγκ την 23η Νοεμβρίου ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή δύο στρατιωτών και δύο αμάχων.
 
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να μην απαντήσει στα γυμνάσια της Πέμπτης, σημειώνοντας ότι είχαν “προαναγγελθεί εδώ και καιρό, είναι διαφανή, έχουν αμυντική φύση και δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να προκαλέσουν απάντηση από τους Βορειοκορεάτες”, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.
 
Επίσης σήμερα Πέμπτη συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα τα τριήμερα ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, περίπου 100 χλμ. νότια της θαλάσσιας μεθορίου.
 
Η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε “ψυχολογικό πόλεμο” τα γυμνάσια από την “πολεμοκάπηλη” κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, αλλά μείωσε το επίπεδο συναγερμού στα σύνορα και η αντίδρασή της χαρακτηρίστηκε γενικά συγκρατημένη από αρκετούς δυτικούς αναλυτές.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε