Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ν.Σουδάν: Τουλάχιστον 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ανταρτών

Ν.Σουδάν: Τουλάχιστον 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν από επίθεση ανταρτών

Αντάρτες σκότωσαν τουλάχιστον 24 στρατιώτες και τραυμάτισαν 12 άλλους στην πολιτεία Τζόνγκλεϊ στο Νότιο Σουδάν, και 17 στρατιώτες φέρονται ως αγνοούμενοι, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας.

Η επίθεση έγινε την Πέμπτη στην περιοχή Πίμπορ, στην πολιτεία Τζόνγκλεϊ, όπου στάλθηκαν στρατιώτες για να εντοπίσουν τον ηγέτη των ανταρτών Ντέιβιντ Γιάου Γιάου, ο οποίος αποσκίρτησε από τον Στρατό του Νότιου Σουδάν (SPLA) τον Απρίλιο.

“Είκοσι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, και περίπου 17 φέρονται ως αγνοούμενοι”, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζόνγκλεϊ, Κουόλ Μανιάνγκ, εξηγώντας πως η επίθεση έγινε γνωστή από τους επιζώντες που επέστρεψαν.

“Στείλαμε μια μικρή μονάδα για να επιβεβαιώσουμε την παρουσία του Ντέιβιντ Γιάου Γιάου στην περιοχή (…) και υπέστη επίθεση από άνδρες με στολή τους οποίους βοηθούσαν ένοπλοι πολίτες”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιον, αυτοί οι πολίτες μπορεί να είναι νεαροί της εθνικής ομάδας Μούρλε που ζουν στην περιοχή Πίμπορ. Ο Ντέιβιντ Γιάου Γιάου ανήκει σε αυτήν την εθνική ομάδα και θα πρέπει να είχε στρατολογήσει τους νεαρούς τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με μάρτυρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε