Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Να απαρνηθεί την εξουσία καλεί τον Καντάφι ο Σαρκοζί

Ο γάλλος πρόεδρος κάλεσε τον Λίβυο ηγέτη να “αποφύγει την πρόκληση ανώφελων βασάνων στο λαό του, απαρνούμενος το ταχύτερο δυνατό ό,τι του απομένει από την εξουσία”.

Να “αποφύγει την πρόκληση ανώφελων βασάνων στο λαό του, απαρνούμενος το ταχύτερο δυνατό ό,τι του απομένει από την εξουσία”, κάλεσε τον Μουαμάρ Καντάφι ο Νικολά Σαρκοζί, καθώς “πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την έκβαση” της σύγκρουσης.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γαλλική προεδρία, ο γάλλος πρόεδρος καλεί τον συνταγματάρχη Καντάφι “να διατάξει αμέσως αυτές τις δυνάμεις του που εξακολουθούν να του είναι πιστές να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός, να καταθέσουν τα όπλα, να επιστρέψουν στα στρατόπεδά τους και να θέσουν εαυτόν στη διάθεση των νόμιμων λιβυκών αρχών”.

“Την ώρα των γεγονότων αυτών αποφασιστικής σημασίας στην περιοχή της Τρίπολης, στην ίδια την Τρίπολη, και αλλού, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει το θάρρος των μαχητών του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (πολιτικό όργανο των αντικαθεστωτικών) και του λιβυκού λαού που εξεγείρεται”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Ο Νικολά Σαρκοζί “τους διαβεβαιώνει εκ νέου για την πλήρη υποστήριξη της Γαλλίας για να ολοκληρώσουν την απελευθέρωση της χώρας τους από την καταπίεση και τη δικτατορία”, καταλήγει η γαλλική προεδρία στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε

Πολιορκείται ο Καντάφι- “Δεν φεύγω” λέει ο ίδιος

ΗΠΑ: “Οι μέρες του Καντάφι είναι μετρημένες”

Έτοιμοι για την “Μητέρα των μαχών” στην Τρίπολη – Εγκλωβισμένοι δυτικοί στην Τρίπολη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε