Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

«Να δώσουμε ευκαιρία στην Ελλάδα να τραβηχτεί μόνη της από το βούρκο»

Παίζει με τον πόνο μας μάλλον ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί σήμερα λέει άλλα, εντελώς αντίθετα απ’ όσα έλεγε χθες.

Ο Χανς Πέτερ Κάιτελ ενώ πριν από ένα 24ωρο μας… ρώτησε «γιατί να σας βοηθήσουμε όταν εσείς βγάζετε εκτός Ελλάδας τα λεφτά σας», σήμερα πήγε στην άλλη… άκρη. Και ζήτησε «να βοηθηθεί η Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει η ίδια τον εαυτό της».

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι, την επόμενη εβδομάδα, ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων θα συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα τους.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος της BDI επεσήμανε ότι τώρα αρχίζει η συζήτηση για τη γεωγραφική προέλευση της ενέργειας και αναφέρει ενδεικτικά την Ελλάδα, η οποία διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ηλιοφάνεια από την Γερμανία.

Τονίζει δε ότι έχει μεγάλη σημασία «να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να τραβηχτεί μόνη της από τον βούρκο, με ένα πρόγραμμα του μέλλοντος και όχι να το κάνουμε διαρκώς με πακέτα βοήθειας» και τονίζει την ανάγκη ένταξης της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο.

«Δεν πρέπει να δίνουμε συνεχώς χρήματα, ούτε να ακολουθούμε διαδικασίες δασκάλου-μαθητή» ανέφερε και αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, στη Γερμανία μεταξύ Γερμανών βιομηχάνων και Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι «επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εντατικά στη χώρα τους και να απαλλαγούν από τη φήμη ότι δεν είναι αρκετά πατριώτες».

Ο Χανς Πέτερ Κάιτελ δηλώνει μάλιστα πεπεισμένος ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πολύ περισσότερο και πιο θετικό πάθος από ό,τι αντιλαμβανόμαστε εμείς στην Γερμανία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Γιατί να σας βοηθήσουμε όταν εσείς βγάζετε έξω τα χρήματά σας;”

EKT: Από εμάς χρήμα τέλος! – Καιρός να αναλάβουν δράση οι κυβερνήσεις

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε