Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ναι στη συνέχιση των επιδομάτων ανεργίας

Ναι στη συνέχιση των επιδομάτων ανεργίας
Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε τελικά ναι στα επιδόματα ανεργίας αλλά και σε σημαντικά κονδύλια που είχαν σταματήσει.

 

Τα ομοσπονδιακά κονδύλια για την οδοποιία και τα επιδόματα για τους ανέργους θα αρχίσουν σύντομα να ρέουν ξανά μετά τον τερματισμό της πολυήμερης διαμάχης για το θέμα στη Γερουσία.
Η Γερουσία ψήφισε με 78 ψήφους υπέρ και 19 κατά υπέρ του σχετικού μέτρου, τερματίζοντας την διαμάχη, που επιδείνωσε την κατάσταση των ανέργων και στοίχισε σε 2.000 ανθρώπους τις θέσεις εργασίας τους.
 
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να κυρώσει το μέτρο για την διανομή των κονδυλίων σήμερα Τετάρτη.
 
Τα σχετικά προγράμματα είχαν λήξει την Κυριακή. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζιμ Μπάνινγκ απέτρεψε την ανανέωσή τους, υποστηρίζοντας ότι θα επιβάρυναν το χρέος της χώρας, που ανέρχεται σε 12,4 τρις δολάρια.
 
400.000 άνεργοι αντιμετώπισαν τον κίνδυνο απώλειας των εβδομαδιαίων επιδομάτων που τους βοηθούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.
 
Σε συνεντεύξεις και σε ομιλίες τους στο Κογκρέσο, Δημοκρατικοί πολιτικοί κατηγόρησαν τον Μπάνινγκ και τους Ρεπουμπλικάνους ότι παρατράβηξαν την αντίθεσή τους στις πρωτοβουλίες των Δημοκρατικών. “Σήμερα έχουμε ένα ολοκάθαρο παράδειγμα που δείχνει στον Αμερικανικό λαό τι πάει στραβά στην Ουάσινγκτον”, υποστήριξε ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Πάτι Μάρεϊ.
 
Η διαμάχη θύμισε μια ανάλογη αναμέτρηση το 1995, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν εμπλακεί σε διένεξη με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον για τον προϋπολογισμό. Όμως ανησυχώντας για τις συνέπειες εξ αιτίας των ανησυχιών των πολιτών για την οικονομική κρίση, οι Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος.
 
Αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι συμφώνησαν με τη θέση του Μπάνινγκ σχετικά με τις δημόσιες δαπάνες αλλά όχι απαραίτητα με τις “μεθόδους του”, και ελάχιστοι τον υπερασπίστηκαν όταν δέχθηκε μαζικά φραστικά πυρά από τους Δημοκρατικούς.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε