Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ναι, στην επίσκεψη Μπαν Κι Μουν στην Γάζα

Ο γγ των ΗΕ Μπαν Κι Μουν. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο γγ των ΗΕ Μπαν Κι Μουν. ΦΩΤΟ REUTERS
Το Ισραήλ θα επιτρέψει στον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής Κάθριν Άστον

 

α μπούνε στη Λωρίδα της Γάζας όταν θα πραγματοποιήσει, ο καθένας τους, επισκέψεις στην περιοχή αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ το ισραηλινό ΥΠΕΞ.
 
Το υπουργείο δήλωσε πως οι άδειες στον Μπαν και την Άστον χορηγήθηκαν σε απάντηση των «ειδικών αιτήσεων» που είχαν υποβάλλει.
 
«Το Ισραήλ αποφάσισε να διευκολύνει την είσοδό τους στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να μπορέσουν να μορφώσουν μία προσωπική εικόνα για τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην περιοχή», τονίζει το υπουργείο.
 
Παράλληλα, ο ειδικός απεσταλμένος της ΕΕ στη Μέση Ανατολή Μαρκ Ότε είχε επαφές στη Βηρυτό, με κεντρικό θέμα την ειρηνευτική διαδικασία στην περιοχή.
 
Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τους λιβανέζους αξιωματούχους, ιδίως με τον πρόεδρο Μισέλ Σουλεϊμάν και τον πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι, ο Ότε υπογράμμισε τη σημασία της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους, τονίζοντας τη σημασία τους «για τον Λίβανο, τη σταθερότητά του αι την ασφάλεια των πολιτών του, όπως και για την σταθερότητα στην περιοχή».
 
Ο Ότε δήλωσε πως έφθασε στον Λίβανο για να εξετάσει τις ανησυχίες των Λιβανέζων «φίλων», προσθέτοντας πως στις συνομιλίες εθίγησαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο και οι διμερείς σχέσεις.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε