Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Ναι» των Γάλλων στη… λιτότητα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Υπέρ της μείωσης των δαπανών ώστε να περιοριστεί το δημοσιονομικό έλλειμμα τάσσεται η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών.

Παράλληλα, οι Γάλλοι πολίτες υποστηρίζουν και την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί να ενσωματωθούν τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος στο Σύνταγμα της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση διεξήγαγε η εταιρεία BVA στις 25 και 26 Μαΐου, το 82% των Γάλλων πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μειώσεις των δαπανών, ενώ το 75% υποστηρίζει τα σχέδια της κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό.

Στην έρευνα ωστόσο δεν γίνεται αναφορά για το ενδεχόμενο να αυξηθεί το κατώτατο όριο συνταξιοδότησης από τα 60 χρόνια που είναι τώρα, ένα θέμα που έχει ήδη προκαλέσει την αντίθεση των αριστερών κομμάτων και των εργατικών συνδικάτων, που την Πέμπτη κατέβηκαν σε απεργία.
Τα Ηλύσια Πεδία έχουν ήδη ανακοινώσει το πάγωμα των δαπανών για τα επόμενα δύο χρόνια και τη μείωση του κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας που φέτος θα φτάσει το 8% του ΑΕΠ.

Ο Σαρκοζί έχει θέσει στόχο της κυβέρνησής του να μειώσει το έλλειμμα της χώρας στο 6% το 2011 και στο 4,6% το 2012, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε ότι θα ανακοινώσει πριν από το καλοκαίρι νέα σχέδια για οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης, έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο γαλλικό σύνταγμα νέους κανόνες που θα αναγκάζουν τις επόμενες κυβερνήσεις να χαράξουν μία πενταετή στρατηγική για τη μείωση του δομικού ελλείμματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε